Folkeskolen nr. 03 2015

Forside af Folkeskolen nr. 03 2015
0   1757

Folkeskolen 2014:
 Redaktionelt årsregnskab

Læserne har skrevet mere end 20 indlæg på folkeskolen.dk hver eneste dag året rundt i 2014. Journalisterne har skrevet næsten seks om dagen. 62 gange i fjor har andre medier citeret Folkeskolens artikler. Og så er 2014 året, hvor alle fag fik et fagligt netværk. Folkeskolens redaktionelle regnskab for sidste år findes nu på folkeskolen.dk. Her viser vi, hvad vi er stolte af, men også hvor vi fejlede.

1   626

Jeg var
 mobber

Camilla Kronborg plejede at mobbe en skolekammerat. Hun var medløber, og i dag ville hun ønske, at lærerne havde grebet ind, men hun erkender samtidig sit personlige ansvar.

0   643

Ekspert: Mobning skal aldrig være hverdag

To eksperter fra hvert sit område er med til at give svaret på, hvordan vi bliver bedre til at kommunikere antimobning til skoleelever.

0   685

Roden Maliks lærer banede vej til en bedre fremtid

Når Malik Siddique ser tilbage på sin skolegang, var der én lærer, som havde evnen til at trænge igennem til ham og gøre en forskel. Det fortæller den tidligere kriminelle Malik, som nu hjælper socialt udsatte unge med at bryde den onde cirkel – ligesom han selv har gjort.

0   229

Maliks lærer: 
»Dejligt at høre«

Svend-Aage Mortensen kan tydeligt huske Malik. Han er glad for den uventede gestus fra sin tidligere elev.

0   884

”Min vigtigste opgave er at præsentere eleverne for noget nyt”

Lær eleverne at lytte til musik, hav præcise målsætninger for undervisningen og kast dig ud i projekter, du ikke selv mestrer fra starten, lyder musiklærer Gry Ahlmarks gode råd.

16   1309

Lærer fik ødelagt sit liv af falsk anklage om pædofili

13-årig pige sagde, at hun var blevet seksuelt krænket af sin lærer. Det havde intet på sig. Politiet rensede læreren helt, men på skolen fortsatte rygterne, og ledelsen gjorde intet for at hjælpe ham.

0   2489

Under verdens tag: 
Vandre- og kulturrejse i Nepal, påsken 2015

Denne eventyrlige rejse byder på skønne vandreture i nogle af verdens smukkeste landskaber og et unikt indblik i nepalesisk kultur og hverdagsliv.

0   284

Det skal du kunne som skoleleder

En skoleleder skal først og fremmest være god til at samarbejde og kommunikere. Disse ord er dominerende i jobannoncerne.

0   664

DLF skal spare:

 Færre i hovedstyrelsen og færre kongresser

Nyt fra hovedstyrelsen: Danmarks Lærerforening lægger op til vedtægtsændringer. DLF tilpasser sig en fremtid med færre lærere.

2   1254

Klassens firbenede pædagog

Mange elever har aldrig haft en bedste ven, når de træder ind på specialafdelingen på Resen Skole i Skive. Det får de, når de møder golden retrieveren Thomas. Og så er vejen banet til at få den næste ven.

0   414

Erik Schmidt-sagen: 
Åbent opgør om advarsel

Danmarks Lærerforening har stævnet Odense Kommune i Erik Schmidt-sagen. Dermed kan offentligheden følge med i det principielle opgør om ytringsfriheden.