Folkeskolen nr. 01 2015

Forside af Folkeskolen nr. 01 2015
1   1020

Tragedie eller komedie: 
Teater om lærernes nye virkelighed


Teateret Mungo Park Kolding vil være det første til kunstnerisk at evaluere folkeskolereformen. Folkeskolen var med, da seks lærere gav input til manuskriptet.

0   2674

Cubanernes Cuba med Folkeskolen

Se det farvestrålende Cuba gennem de lokales øjne – med dansk rejseleder, 11 dage.

1   712

Ungdomsuddannelser skal ind i undervisningen

Målrettet indsats i udskolingen skal ruste de unge til at vælge den rigtige uddannelse. Nyt projekt sætter fokus på at hjælpe de unge i den rigtige retning efter folkeskolen.

0   338

Spådom: Du får længere til arbejde

De fleste forudsigelser skal tages med forbehold, men der er god grund til at tro, at lærere, som mange andre faggrupper, får længere mellem hjem og arbejdsplads.

0   663

Luk lyset ind

Godt nytår. Der er altid håb og forventning til, hvad der kan ske, når et frisk og nyt år ligger udstrakt foran os.

18   1017

Charlotte får lov til at forberede sig hjemme

Dialog, tillid og erkendelse af, at ikke alle lærere kan placere al forberedelse på skolen, har lettet indførelsen af arbejdstidslov og skolereform på Houlkærskolen i Viborg. Skolen har i dette skoleår sænket sygefraværet.

1   649

Viborg Lærerkreds: Fuld tilstedeværelse udfordrer

Nogle lærere får lov til at forberede sig hjemmefra, men i en undersøgelse har knap halvdelen af kredsens medlemmer svaret, at der ikke skal indgås aftaler, der giver lærerne mulighed for at forberede sig hjemme.

0   1003

Veranda spreder smil på børneafdelingen

Hospitalsklovnen Veranda er med, når Martin lige er vågnet fra narkosen, når barnet står i kø med far og i den lange ventetid før en undersøgelse på sygehuset. Klovnen tilbyder sit nærvær, hvis barnet inviterer.

0   927

»Flygtningebørn skal lære alt«

Den stigende flygtningestrøm med traumatiserede børn udfordrer lærerne. I modtageklasserne på Nordagerskolen i Ringe kommer konstant nye børn.

0   885

Pres på modtageklasser

Over hele landet betyder den stigende flygtningestrøm et pres på folkeskolens modtageklasser. Aarhus Kommune har allerede oprettet tre nye modtageklasser, Nyborg opretter to nye, og i Faaborg-Midtfyn Kommune, hvor Nordagerskolen ligger, overvejer man også at oprette ekstra modtageklasser.

0   623

Beslutningen om tilstedeværelse træffes på rådhuset

Politikernes ønske om at få lærerne til at lægge arbejdstiden på skolen blev blandt andet begrundet med, at det ville give lederne et øget ledelsesrum. Men sådan er virkeligheden ikke blevet. Forsker kalder det »dybt problematisk«.

0   241

Horoskop: Sådan bliver 
2015 for den danske folkeskole

Hvad har himmelens stjernebilleder og planeter planlagt for den danske folkeskole i 2015? En astrolog har analyseret stjernernes positioner og gør os her klogere på, hvad vi går i møde.