Folkeskolen nr. 20 2014

Forside af Folkeskolen nr. 20 2014
2   628

Lærerne i Greve er ekstra pressede på tid

Efter sommerferien er der stadig ledige stillinger på skolerne i Greve. Lærerkredsen frygter, at høje undervisningstimetal i kommunen skræmmer kvalificerede lærere væk. En meget alvorlig situation, lyder det fra Greve Lærerforening (ændret 22.nov. 17.27).

0   966

Skoleskift: fra 28 til 24 lektioner


11 år har Christina Funch Bengtson været lærer på Hedelyskolen i Greve, men udsigten til alt for lidt tid til forberedelse fik hende til at søge nyt job. I Hvidovre fik hun tæt på fire færre lektioner, færre andre opgaver og tid nok til at forberede undervisningen.

1   680

Løntjek lønner sig i Køge

En løntjekkampagne i lærerkreds 44, Køge og Stevns, har på den hårde måde lært medlemmerne, at man bør tjekke sine lønsedler. Der er på to uger blevet fundet fejl for 100.000 kroner.

0   649

Inklusion på forhandlingsbordet

Så landede en finanslov – et kludetæppe af mange små delelementer, hvor det er helt tydeligt og naturligt, at de politiske partier også har hver deres »darlings«, der skal plejes, og samtidig har kontakter med relevante organisationer, i forhold til de forskellige dele der er på forhandlingsbordet.

1   507

Bagedysten, folkeskolen og kommunen 3.0

Folkeskolen er vendt på hovedet, og forandringerne står i kø. Hvordan skaber vi læring, trivsel og arbejdsglæde i det setup? Vores bud er blandt andet at afskaffe kunden og genindføre borgeren.

1   623

Nye vinde

0   588

Skolekaos: Det sejler i Tårnby

Det begyndte med stempelure og en stor skolereform, der skal gennemføres under en arbejdstidslov, som dikterer fuld tilstedeværelse for lærerne. I dag flygter lærere og elever, og nu er forældrene kommet på banen.

0   319

Lærere får mundkurv på

De nye arbejdsbetingelser frustrerer og slider i Tårnby på Amager. Det må lærerne dog ikke tale med forældrene om på møder og til samtaler.

0   1031

»Hej 6.v. Jeg synes, at det er en fin klasse, vi har«

Det kræver stort overblik og gehør at være klasseleder. Forsker i didaktik og klasseledelse Helle Plauborg pointerer i sin ph.d.-afhandling, at der er sammenhæng imellem det didaktiske, det faglige og det sociale.

0   656

Vildledt af Udbetaling Danmark

Fejlagtig rådgivning om førtidspension og koks med udbetalingen af dagpenge under barsel. Henvendelserne til DLF fra lærere, der føler sig vildledt og snydt af Udbetaling Danmark, er vokset voldsomt.

16   544

Som privatperson har du større ytringsfrihed

Som offentligt ansat har du pligt til at være loyal, når du ytrer dig i embeds medfør, fortæller Steen Dam, der er konsulent i DLF. På det seneste har der været debat og flere sager om lærere og skoleledere, der har udtalt sig. Læs her nogle gode råd.

0   933

Den åbne skole: Spejdere rykker ind

I den åbne skoles tegn blev en dags undervisning flyttet udenfor. Det skete på Vadgård Skole i Gladsaxe, da et lokalt spejderkorps kom på besøg og lærte eleverne om trivsel og samarbejde – og hvordan man laver medisterpølse.

0   296

Er vi kærester eller kolleger?

Karsten Solberg blev forført af den skønne kvinde Hanne, men faktisk også af læreren Hanne, der inspirerede ham til selv at prøve at undervise. Det blev til et parløb privat og professionelt – lige indtil ægteparret måtte vælge, om de ville være kolleger eller kærester.

0   882

Kys mellem kolleger

Det sker, at årets julefrokost udklækker en lille romance. Måske ligefrem et nyt fast par på lærerværelset. Men det kan være anstrengende at være kollega med kærester. Ups! Må man sige det højt?