Folkeskolen nr. 19 2014

Forside af Folkeskolen nr. 19 2014
3   498

Fem nye indsatsområder: Sådan vil DLF være der for dig

Nyt fra hovedstyrelsen: Politikerne skal påtage sig ansvar for skolerne, og DLF’s tillidsvalgte skal klædes bedre på til at hjælpe lærerne i den virkelighed, de står i lige nu. Sådan lyder nogle af DLF’s nye initiativer.

0   662

Tomme lokaler: 
Lektiecafé for de færreste

Elevfattige lektiecaféer, tidskrævende bevægelse uden bevist effekt og understøttende undervisning, der ikke får lov til at folde sig helt ud. Sådan går det med de nye reformkrav på Trongårdsskolen.

1   1133

Helt nye skemaer til alle på Nordstjerneskolen

Forkert planlægningsgrundlag har betydet, at resurserne har været ulige fordelt i skolens afdelinger, melder skolens ledelse ud. Derfor ændres skemaerne fra 1. november på Frederikshavns store skole.

0   443

Skimmelsvamp: Dårligt indeklima skyld i daglige sygemeldinger

Hovedpine, kvalme og opkast er de værste symptomer på dårligt indeklima blandt Nordstjerneskolens personale. Bygherren har erkendt ventilationsproblemer, og en uvildig arbejdsmiljøekspert er involveret.

0   292

Tid til karriereskift?

Ledigheden er på vej ned, og det er måske tid til et karriereskift. Her er en række gode råd, hvis du leder efter et andet arbejde.

0   209

En fri skole

0   249

Ingen kan være tilfredse

Mon ikke snart beslutningstagerne bliver indhentet af virkeligheden? Man kan da ikke bare sidde tilbagelænet og postulere »her går det godt« og »reformen er kommet godt fra start«.

0   521

Skolen, der helst ikke skulle eksistere

Krisecentret Danner i København har ansat en lærer, der holder skole for de børn, der på grund af vold ifamilien ikke kan fortsætte på deres egen skole.

0   787

Lærerprofession.dk klar til prisuddeling for tredje gang

Niveauet er stigende, det samme gælder den lærerfaglige relevans, siger medlemmer af dommerkomiteen. I år er antallet af nominerede bachelor- og diplomopgaver udvidet.

0   1360

Tidspres: Folkeskolereformen presser konfirmation og fritid

En større bid af børnenes frie tid bliver slugt af folkeskolereformen.

0   497

DLF: 
Sig nej, når elever vil være Facebook-ven

Nyt fra hovedstyrelsen: DLF udsender nu anbefalinger til medlemmerne om hensigtsmæssig brug af de sociale medier – både professionelt, privat og når børn chikanerer på nettet. Lærerne rådes til at oprette en særskilt profil, hvis de vil bruge Facebook i arbejdet.

3   1244

»Tidspulje til understøttende undervisning er en gave«

Det er vigtigt, at man går ind i dette år som et prøveår og ikke gør understøttende undervisning til noget anderledes, mener undervisningsminister Christine Antorini.

0   425

Understøttende undervisning undrer

56 procent af lærerne har ikke styr på, hvordan den understøttende undervisning skal praktiseres på deres skole. 35 procent har fået mere bevægelse ind i deres undervisning.