Folkeskolen nr. 14 2014

Forside af Folkeskolen nr. 14 2014
21   894

Konkurrencestats-forfatter: Samfundsændringer har gjort en succesfuld skole til fiasko

Velfærdsstatens krav til skolen er steget – det samme er kritikken. De seneste ti år har skolen ikke leveret det, samfundet forventer, mener Ove Kaj Pedersen, professor ved Copenhagen Business School.

0   293

Træk på erfarne kolleger

Er du nyuddannet og ansat i dit første job som lærer, kan dine nære kolleger spille en afgørende rolle, når du skal have greb om arbejdslivet.

6   587

Hvad er lærernes næste skridt?

Før kongressen: Arbejdstidslov, folkeskolereform, læreruddannelsens længde og udtagelse af krav til overenskomstforhandlingerne næste år er på dagsordenen, når 282 delegerede samles til Danmarks Lærerforenings kongres i København den 2. og 3. september. Folkeskolen har spurgt fem medlemmer af DLF’s hovedstyrelse om, hvordan de oplever status på skolerne lige nu.

0   690

Arbejdstilsynet: Vurdér risiko ved hjemmeundervisning

Sig ikke ja til hjemmeundervisning, før skolelederen har en arbejdspladsvurdering klar af hjemmet blandt andet med mulige flugtveje. Arbejdstilsynet kræver, at lærere og pædagoger ikke risikerer at blive udsat for vold og trusler i deres arbejde. På baggrund af en konkret hændelse er der udstedt et påbud.

1   864

Nordstjerneskolen: Meget sejler nu, men det må ikke gå ud over børnene

Pædagoger læser timer i kristendomskundskab og natur/teknologi, for der er ikke lærere nok i teamene til at dække elevernes timer.

0   1096

På trods af lokalaftale: Tidstyranniet sidder i kroppen

På Trongårdsskolen i Lyngby-Taarbæk ligner det hele umiddelbart sig selv. Lærerne har midt i en brydningstid fået en håndsrækning af kommunen med en aftale, som sikrer tid til forberedelse og muligheden for at tage noget af arbejdet med hjem. Men bag facaden er forandringen i fuldt sving.

0   278

Sæbekassebiler kører godt på hotdogs

Eleverne på Kaløvigskolen har deltaget i Classic Race i Aarhus. Et race med historiske biler og en underafdeling for sæbekassebiler. I år deltog specialskolen med to racerbiler, som eleverne selv var med til at gøre klar på værkstedet. Efter løbet blev der fyldt hotdogs på både racerkørere og »rugbrødsmotorer«.