Folkeskolen nr. 08 2014

Forside af Folkeskolen nr. 08 2014
0   174

Forsøg dig
 med simpel nanoteknologi

Eleverne kan skrive essay med den etiske vinkel på nanoteknologi eller se, hvordan papir gøres vandafvisende.

11   424

Pisa Problemløsning: Overraskende dårligt resultat

Danske 15-16-årige elever placerer sig på det jævne – på OECD-gennemsnittet – når det gælder om at løse dagligdagens problemer. Kun få er i den højt præsterende gruppe, mens cirka 20 procent klarer det så dårligt, at de vil få svært ved at deltage effektivt i et moderne samfund. Men også her er Danmark på linje med gennemsnittet i OECD.

0   872

Vandre- og kulturrejse til Lille Tibet – 13 dage den 15.-27. juli 2014

Forrevne klippelandskaber, farvestrålende bedeflag, brusende smeltevandsfloder og hvidvaskede klostre. Denne rejse for Folkeskolens læsere byder på skønne vandreoplevelser i nogle af verdens mest spektakulære landskaber. Rejsen giver samtidig et spændende indblik i Indiens Hima­layaregion, der står med det ene ben i det 21. århundrede og det andet i en ældgammel bjergkultur med åndetro og særegne skikke. Tempoet er let til moderat, og alle i almindelig god fysisk form kan være med.

1   471

Tamp

Tugt, prygl, tamp og ris: Kært barn har mange navne, og fysisk straf har været et alment accepteret disciplineringsmiddel i størstedelen af skolens historie.

1   917

I hælene på reformen

Nivå Skole afprøver dele af folkeskolereformen. På tredje årgang forsøger lærerne sig med et pauseløst projektbånd på 1,5 timer midt på dagen. I en af ugerne i fuldt løb det meste af tiden.

1   1259

Lærer: Sproget bør komme i anden række i matematik


Den nye Pisa Etnisk-undersøgelse viser, at tosprogede elever halter efter – især i matematik. Der er alt for meget fokus på sproget som adgangsbilletten til al læring, mener en lærer, der har løftet tosprogede elever i matematik.

0   482

Helene Bundgaard

Dansk- og håndarbejdslærer, historie-, billedkunst- og kristendomslærer

0   484

Dorte Larsen

Idrætslærer, matematik- og natur/teknik-lærer

0   509

Helle Brandt

Specialpædagog/Pædagogisk Psykologisk Rådgivning