Folkeskolen nr. 06 2014

Forside af Folkeskolen nr. 06 2014
0   1137

Forfattere til lærere: Drop berøringsangsten

Selvmord, kvælersex og mors utroskab. Romanen »Dig og mig ved daggry« udfordrer grænser. Lærere sætter spørgsmålstegn ved, om bogen er for barsk til undervisning.

3   906

På læringstur i England: Danske og engelske ledere er kritiske venner

Tre skoler i Silkeborg og den engelske by Leek sender ledere og lærere til hinandens skoler for at udveksle erfaringer om læring, evaluering og ledelse. Folkeskolen tog med skolelederne til Leek.

9   1297

Mindfulness gør skoledagen mindre hektisk

På Risskov Skole i Aarhus er ro og nærvær skemalagt som en fast del af undervisningen i nogle af klasserne. De mentale pauser hjælper elever og lærere til at stoppe op og mærke efter i sig selv. Det giver større fordybelse i en travl skoledag. Det hele begyndte hos ledelsen.

9   670

Folkeskolereformen – et dannelsesprojekt, der savner tydelighed

Regeringen kunne være tydeligere med budskabet om, hvad det er for et dannelsesideal, der kendetegner folkeskolereformen. For det er dette ideal – og ikke blot den ene eller anden strukturelle teknikalitet – der skal realiseres i de danske kommuner og skoler, mener professor Lars Qvortrup.

0   290

Lærerne forudser voldsom kulturændring

Nye regler om arbejdstid og folkeskolereform sætter lærerne i en ny situation fra august i år. Endnu ved de ikke helt, hvordan det bliver, men de forbereder sig på at være fuld tid på skolen. Mange synes, det kniber med arbejdsglæden, og de frygter det grænseløse arbejde.

0   659

Lærer i hurtig tid – uden egen tid

Pernille Kepler har stort set ingen egentid i løbet af en skoledag, eleverne kræver hende, og selv pauser er optimeret, observerer ph.d.-studerende, der skriver om lærernes arbejdstid. Forberedelse kræver langsom tid, understreger han.

7   758

En lærers arbejdstid set gennem Lean-briller

En påstand om, at lærerne ikke arbejder nok, kan få lærer Casper Zolon op i det røde felt. Men en Lean-konsulent kan alligevel give ham et par gode ideer.

0   454

Bondo: Forberedelsen bliver dårligere

»Det må ikke bare blive en decentralisering af magtesløsheden«, siger lærerformanden.

2   618

Reform og lov 409: Lærerne frygter for undervisningens kvalitet

Flere end hver tredje lærer regner med at bruge mindre forberedelsestid i det kommende skoleår. Resten siger i undersøgelsen, at de endnu ikke ved, hvordan fremtiden kommer til at se ud.

0   848

Her er enighed om arbejdstid

Lærere over hele landet venter på besked om, hvordan deres arbejdstid skrues sammen næste skoleår. Her kan du finde links til kommuner og kredse, der er blevet enige. Opdateret 9/4: fremover kan du følge udviklingen på nedenstående danmarkskort: