Folkeskolen nr. 03 2014

Forside af Folkeskolen nr. 03 2014
0   1044

Folkeskolen 2013: Journalistisk årsregnskab

Læserne har skrevet mere end 17 kommentarer på folkeskolen.dk hver eneste dag året rundt i 2013, i alt over 6.000 styk blev det til. Mens journalisterne har skrevet seks historier om dagen. Folkeskolen har fremstillet et interaktivt redaktionelt regnskab med meget få tal. Her stilles 
redaktionen til regnskab for sejre, men også for bommerter, i året der gik.

1   1257

Den enkelte lærer er afgørende

Elevernes sociale arv er stort set skabt før skolealderen, viser forskning. Men skal der skabes mønsterbrydere i skolen, spiller læreren en afgørende rolle, lyder det fra professor Anders Holm.

0   388

Jobrotation gavner mere end løntilskud

En jobrotationsstilling giver større tilfredshed og bedre chance for job end løntilskud, viser ny undersøgelse fra Lærernes A-kasse. Uddannelsesområdet har flest løntilskudsstillinger.

0   953

Gummi-Tarzan-pædagogik

Alle er gode til noget. Med positiv psykologi får lærere og elever et sprog, hvormed de kan fokusere på de stærke sider. Hørup Centralskole arbejder på at gøre positiv psykologi til en del af lærernes didaktiske værktøjskasse.

17   2389

Debat: Arbejder du hjemme næste år?

Fuld tilstedeværelse på skolen, fleksible komme og gå-tider eller hjemmearbejde? Skolelederne og Danmarks Lærerforening er ikke enige om, hvordan den ny arbejdstidslov skal tolkes. Derfor har Folkeskolen bedt de to parter om at tegne den ny hverdag.

0   449

Legeterapi – en vej ind til det traumatiserede barn

Bag adfærdsmæssige forstyrrelser hos børn ligger ofte omsorgssvigt og skræmmende oplevelser. Legeterapi og traumebehandling kan give tidligt skadede børn et bedre funktionsniveau. Læs historien om Michael.

0   361

Ny sekretariatschef i DLF:
 Lærerne skal ikke lade sig splitte

Danmarks Lærerforenings nye sekretariatschef glæder sig til at være med til at geare foreningen til at holde debatten om skolens formål levende.

0   143

Mogens Nielsen

0   1123

Vietnam og Cambodja i påskeferien

Fantastisk læserrejse til det sydlige Indokina – 12 dage.

0   854

Østersøens perler

Tag med Folkeskolen og Team Benns på et krydstogt, som bliver en suveræn rundrejse langs Østersøens kyster, hvor kultur, byoplevelser og charmerende stemning opleves.