Folkeskolen nr. 22 2013

Forside af Folkeskolen nr. 22 2013
0   888

410 lærere har mistet retten til dagpenge i 2013

Langt flere end forventet er faldet ud af dagpengesystemet i 2013. Blandt dem er 410 lærere. DLF har hidtil forgæves foreslået at kombinere dagpenge med job nogle timer om ugen.

0   454

Stop de unges frafald

Et tættere bånd mellem folkeskoler og erhvervsskoler er en nødvendighed. Ellers spilder vi de unges fremtid.

0   540

Eksplosive børn lærer at blive bombeeksperter

Gry Bastiansen uddanner lærere til at hjælpe børn med at blive bombeeksperter på egne temperamentsbomber.

2   587

DLF: Arbejdstidsregler skal ikke være den enkelte lærers hovedpine

Med lov 409 kommer en ny måde at arbejde på, og det er forbistret svært. Men lærerne er nødt til at stå sammen på lærerværelserne og diskutere de nye dilemmaer, lyder rådet fra DLF’s formand for overenskomstudvalget, Gordon Ørskov Madsen.

0   884

Vejen til en ny hverdag

Fast arbejdstid på skolen i knap 39 timer om ugen i 42 uger, lyder meldingen fra ledelsen på Hældagerskolen i Vejle. Folkeskolereform og arbejdstid fører til mange spørgsmål på skolens møde i faglig klub.

0   1007

Benjamin slår på mure i stedet for på mennesker

Tidligere var Benjamin oppe at slås i næsten hvert frikvarter. Men på et bombekursus har han lært noget om at styre sit temperament og passe på, at tændstikkerne ikke kommer for tæt på.

2   1114

Reform: Cirkus og ridning i skolen

Gennem tre år har H.C. Andersen Skolen i Odense eksperimenteret med en struktur, der er i tråd med folkeskolereformens sammentænkning af skole og fritidstilbud.

0   928

Efter Pisa 2012: Stærke fagteam er vejen frem i matematik

Danske elever ligger lige over gennemsnittet i matematik. Hvordan kan det blive bedre? Mere mundtlighed, flere faglige pointer og meget mere struktureret samarbejde mellem matematiklærerne på skolen, lyder buddet fra matematiklærere. 
Skolebogen styrer for meget, 
siger lektor bag ph.d. om 
matematiske pointer.

1   366

Bjarne Corydon: »Det er fair, at andre har en anden opfattelse«

Jeg synes, at det ’record er straight’, siger finansminister Bjarne Corydon i dette interview.

0   393

Regeringen satte pausekomma i matchfixingsagaen

Trebanden Corydon, Frederiksen og Antorini skulle på et åbent samråd stå på mål for regeringens koordination af lovindgrebet, der stoppede lockouten af lærerne.

4   792

»Man skal ikke vende det døve øre til«

Et tal er et tal, og selvom nedgangen i de danske Pisa-resultater ikke er statistisk signifikant, så er der en nedadgående tendens over tid, påpeger professor Niels Egelund efter sin sidste runde i spidsen for Pisa.

0   306

»En overløber«

0   311

Lærerne i Zieglers kommune vil arbejde på skolen

»En stor kulturændring for lærerne i Høje-Taastrup«, siger kredsformand Vibeke Lynge, så derfor har kreds 16 holdt ekstraordinær generalforsamling. Et klart flertal ønsker fuld tilstedeværelse.