Folkeskolen nr. 21 2013

Forside af Folkeskolen nr. 21 2013
15   1101

Nye Fælles Mål: Forenkling bliver til firedobling

Arbejdet med nye Fælles Mål er i fuld gang. Der skulle være færre, men der bliver langt flere mål. »Det er bluf at kalde en firedobling for forenkling«, siger formand for faglig forening.

0   648

Mark har fået mere selvværd

Han savner computerspillene og alt det faglige arbejde med dem i game based learning-klassen, men Mark er rykket videre til en skole i Skanderborg, hvor han med tiden kan blive udsluset i normalklasse.

1   844

Eksperter advarer: Resultatstyring dominerer i England og USA

I Danmark bliver resultatstyring i læsning og regning mere central med den nye folkeskolereform. Det er allerede virkeligheden i en hård udgave i flere lande.

1   650

Bondo: Resultatstyring bliver en radikal ændring

Skolens fokus vil på sigt blive snævret ind til elevernes resultater i de nationale test i læsning og matematik, mener lærerformanden. Han frygter, at nationale test får kontrolfunktion frem for at være et pædagogisk arbejdsredskab.

11   617

Eksperter: Undervisningen bliver snævret ind med resultatstyring

Undervisningsministeriet skal fremover måle skolerne på elevernes resultater i de nationale test i læsning og matematik, mener politikerne. Det vil snævre undervisningen ind mod det, der bliver testet i de nationale test, advarer forskere. De nationale test får ny betydning.

0   823

Målstyret undervisning kræver tilpasning til virkeligheden

Rikke Bruus Jensen er koordinator for internationale temaforløb på Brøndby Strand Skole. Der er mål for undervisningen, men lærerne bestemmer selv vejen derhen.

7   1022

Skolerne skal styres efter elevernes præstationer i de nationale test

Lærerne skal sørge for, at eleverne scorer højere og højere i læsning og matematik i de nationale test år for år. Det kræver regeringen med et bredt folketingsflertal i ryggen. Gør eleverne ikke fremskridt, skal arbejdsgiverne foretage opfølgning og justeringer, hedder det i aftaleteksten.

2   636

Skolechef: Resultatstyringen vil sætte lærerne under et konstant pres

Selv om en lærer et år leverer et godt testresultat, kan han ikke hvile på laurbærrene. Næste år skal resultatet være endnu bedre. Det fremgår af skoleforliget, fastslår skolechef.

0   1255

Den enestående lokalaftale på godt og ondt

I Aarhus findes Danmarks eneste lokale arbejdstidsaftale for lærere. For nogle lærere klinker det lockoutens skår mellem kommune og lærere, men for andre er aftalen en genoplevelse af de tromlede følelser fra konflikten. Folkeskolen har besøgt Rundhøjskolen i Aarhus.

0   198

Morten Gibskov

Tillidsrepræsentant, underviser i matematik, fysik/kemi, natur/teknik

0   207

Louise Stilling

Underviser i dansk, engelsk og fransk

0   210

Gillian Godette

Underviser i fysik/kemi, matematik

0   190

Birgitte Madsen

Underviser i musik, dansk, billedkunst, 
kristendom

1   527

DLF: Lovindgrebet er ulovligt

At fastsætte nye regler for lærernes hviletid via et lovindgreb er i strid med både arbejdsmiljøloven og EU’s arbejdstidsdirektiv, vurderer DLF.