Folkeskolen nr. 20 2013

Forside af Folkeskolen nr. 20 2013
0   803

Video: Klap og ring dig til ro i klassen

Med enkle teknikker og klare regler kan lærerne på få sekunder dæmpe uro i timerne. Se hvordan her.

0   562

Kredsformanden, der overskred en grænse

Er det problematisk at gå fra at være fagforeningens forhandler til at være arbejdsgiver? I Aarhus har Søren Aakjær taget springet fra kredsformand til forvaltningschef.

0   512

Fire årtier i skolens tjeneste

Som ung lærer nedlagde han arbejdet i protest. Nu har han gennem 37 år været ansat i Danmarks Lærerforening, først som sagsbehandler, siden som sekretariatschef. 28. november går Hans Ole Frostholm på pension.

0   551

Rundrejse til Kina

Tag med Folkeskolen og Team Benns til Beijing og Den Kinesiske Mur og med dagtog til hyggelige kanalbyer og det moderne Shanghai.

0   517

Storbyrejse 
til Rusland

Tag med Folkeskolen og Team Benns til Skt. Petersborg og oplev en af Europas smukkeste byer med palæer og kunstsamlinger fra Peter den Stores tid.

0   690

Finske og fynske lærere mødes hver uge

»Jeg tror, at forholdene i den danske skole er mere afslappede end i den finske. Der er langt mere disciplin i Finland. Jeg bryder mig faktisk bedre om måden, de danske lærere er over for eleverne på«, siger finske Minna Säily Piirainen – lærerkollega til danske Vibeke og Martin.

0   426

Liberal Alliance i angreb på folkeskolereformens vidensgrundlag

Under førstebehandlingen af de to lovforslag, der fører til folkeskolereformen, stillede Liberal Alliances undervisningsordfører, Merete Riisager, spørgsmål til reformens forskningsmæssige fundament. Ministeren og regeringspartiernes ordførere forsvarer massivt grundlaget.

0   2095

Vinderprojekter handler om lyst til læring

Danmarks bedste bachelorprojekt fra læreruddannelsen og det bedste pædagogiske diplomprojekt er nu kåret. Begge projekter handler om elevernes lyst – lysten til at læse og elevernes lyst til at arbejde med internationale forhold.

0   652

Ordblinde læser bedre med e-læsere

Digitale e-læsere og tablets kan hjælpe elever, der lider af ordblindhed, til at læse hurtigere og i højere grad forstå, hvad de læser, viser en ny undersøgelse. E-læsere kan zoome ind på ordene, og det er der, humlen ligger, mener forskerne.

0   275

Sutsko

Skiftesko: Maosutter eller lyserøde kanintøfler fandtes ikke i 1800-tallet, men skiftesko blev anbefalet indtrængende for at give en bedre hygiejne i skolestuen – især på landet.

0   498

Søg jobbet, selvom du ikke kan det hele

Teksten i jobannoncen om, hvad du skal kunne er alenlang, mens beskrivelsen af, hvad arbejdsgiveren tilbyder, er ganske kort. Sådan er mange stillingsannoncer udformet, og det kan få nogle ansøgere til at holde sig væk. Men sådan bør det ikke være.