Folkeskolen nr. 18 2013

Forside af Folkeskolen nr. 18 2013
9   925

Kommunalvalg: Se, hvad kandidaterne mener om folkeskolen

Fagbladet Folkeskolen har via DLF's kredse opfordret kandidater til kommunalvalget til at besvare en række spørgsmål om, hvad de vil gøre i forhold til folkeskolen, hvis de bliver valgt ind. De fleste ønsker at give folkeskolen flere penge og kun hver femte ønsker fuld tilstedeværelse for lærerne. Klik ind på kortet og kend din kandidat.

ANMELDELSE
0   516

Kort og godt om kortprosa

Der er styr på gennemgangen af den ustyrlige kortprosagenre med de mange manifestationer og pædagogiske muligheder i dette hæfte. Det gælder ud fra et både fagligt og pædagogisk perspektiv.

0   520

Start på Vikarbazar

Folkeskolens nye jobmarked giver bedre mulighed for at finde ansættelse i kortere tid og for at slå vikariater op.

3   581

Der bliver brug for superledere

Lærerne, forvaltning og politikere vil efterspørge tydeligere skoleledere, og gode og dårlige ledere vil blive afsløret, siger forskerne. En ny undersøgelse viser, at lærerne i dag ikke ser meget til deres ledere.

1   441

Lærere: Forskelsbehandling i tid vil give dårligere skole

Farvel til akkorden: Et stort flertal af lærerne forudser, at lederne ikke vil kunne håndtere mulighederne for at give forskellig forberedelsestid, uden at det går ud over både kvalitet og det sociale klima på skolen.

1   653

Lærerne tror ikke, at lederne kan løfte skolereformen

Lederne har styr på det administrative, men under halvdelen af lærerne ser deres ledere som kompetente til pædagogisk ledelse og personaleledelse, viser en ny undersøgelse. Det er ellers netop, hvad folkeskolereformen og de ændrede arbejdstidsregler kræver af lederne.

0   730

Afsløring: Her er drejebogen til konfliktens lovindgreb

Aktindsigt: Embedsværket havde forfattet et dokument med over 60 siders politiske spørgsmål og svar op til regeringsindgrebet, der stoppede lockouten af lærerne. Alligevel bad den radikale Lotte Rod om bedre svar på, hvorfor de nye arbejdstidsregler ikke bare er en spareøvelse, og Moderniseringsstyrelsen blev sat til at svare.

0   172

Michael Wester

0   370

Vinder af lodtrækning: 
»Kollegerne er tæt på, når jeg får en genial idé«

Lærerarbejdspladser: Den sidste måned har lærerne sendt billeder ind fra deres vidt forskellige steder at forberede sig. Folkeskolen har trukket lod blandt de indsendte billeder, og vinderen er Gitte Dührkoop.