Folkeskolen nr. 14 2013

Forside af Folkeskolen nr. 14 2013
0   598

»Welcome to today’s science class«

Robotter, der kan genkende ansigter, stille spørgsmål og føre samtaler, er nu virkelighed i skolen. På Grønnevang Skole i Hillerød eksperimenterer man med at lade en lille plasthvid mand med orange hjelm og batteri i ryggen stå for en del af undervisningen.

1   641

Sigt præcist mod nye Fælles Mål

Regeringen ønsker med reformen et fagligt løft af folkeskolen og en forenkling af Fælles Mål, men der mangler prioritering og svar på centrale spørgsmål i Fælles Mål. Er for eksempel korrekt stavning vigtigt på samme målniveau som genre- og situationsforståelse? Lærerne skal have mere præcise angivelser. Det skal fremgå af undervisningsvejledningen, hvordan målene nås.

0   793

Nye Fælles Mål er klar til politisk diskussion

En mastergruppe har barslet med faglige anbefalinger til rammer for de nye forenklede Fælles Mål. DLF og KL er uenige om graden af styring, og nu skal politikerne tage stilling til de endelige rammer.

0   709

Tårnbygårdsskolen lægger vægt på ro og fællesskab

En del af eleverne på specialskolen har lidt nederlag i folkeskolen. Derfor bruger lærere og pædagoger tid på at køre en elev godt ind her.

34   1009

Tårnby gik mod strømmen –­ åbnede ny specialskole

Gruppeordningerne på folkeskolerne fungerede ikke, eleverne blev ikke inkluderet, så for tre år siden valgte politikerne i Tårnby Kommune at åbne en ny specialskole for 72 elever.

0   430

Folkeskole-reformens finansiering halter

Kommunerne er flere steder nødt til at tilføre skoleområdet flere penge eller skære dybt i alt andet end undervisning – stik imod regeringens og KL’s intentioner.

0   555

Sri Lanka i vinterferien 2014 – rundrejse skræddersyet til Folkeskolens læsere

Sagnomspundne templer, bølgende teplantager og stemningsfulde kolonibyer. Oplev den smukke, grønne tropeø Sri Lanka og få en oplevelse for livet.