Folkeskolen nr. 13 2013

Forside af Folkeskolen nr. 13 2013
0   539

»Det er vigtigt, at vi har Arbejdstilsynet«

Norddjurs Kommune var gået i gang med at se på standarden af sine bygninger, da Arbejdstilsynet kom på uanmeldt besøg på Auning Skole. Planen skal blandt andet bruges til at tænke ventilation ind, hver gang skoler bygges om. Formand for børne- og ungdomsudvalget i Norddjurs Mads Nikolajsen interviewes.

0   2697

Skolen med den største røde smiley

Auning Skole har stort set fået påbud på alle de områder, der typisk volder skolerne problemer. Arbejdet med at forbedre arbejdsmiljøet er i fuld gang, men stopper ikke her. Skolelederen vil hyre en rådgiver til at gennemgå skolen med jævne mellemrum.

0   2764

165 folkeskoler døjer med dårligt arbejdsmiljø

Hver sjette skole får et eller flere påbud, når Arbejdstilsynet rykker ud for at tjekke lærernes arbejdsmiljø, viser et udtræk fra tilsynets smileyordning.

3   513

Den nye læreruddannelse skal styrke lærerens professionelle dømmekraft

Om et par uger starter nye studerende på en ny læreruddannelse. Den ny uddannelse sætter de studerende i stand til at bruge evidensbaserede metoder i deres praksis til gavn for elevernes læring.

0   1080

Lotte brænder for de bøvlede børn

Portræt af en ildsjæl. Læsekonsulent Lotte Østergaard står bag Lemvig Kommunes forebyggelsesplan i matematik, fordi de sårbare børn skal hjælpes hurtigt – helst fra 1. klasse. I det lille samfund er der kort fra tanke til handling.

0   523

Specialrejse med Folkeskolen: Frivilligt arbejde i naturskønne Mozambique

Bo ved en af Afrikas smukkeste strande og giv en hånd til skoleprojektet Hope, der hjælper områdets børn og unge til en bedre fremtid.

3   658

Lektiehjælp hjælper ikke svage elever

Tilbud om lektiehjælp for elever i 1.-4. klasse blev gjort obligatorisk i Norge for tre år siden. Nu er ordningen blevet evalueret, og en af konklusionerne er, at lektiehjælpen ikke har udjævnet sociale forskelle.

2   501

Sådan skal du være for at få et job

Folkeskolens Job & karriere-journalist har scannet 97 jobopslag for at finde ud af, hvad der er hot i lærerverdenen.

0   627

Faglige netværk på folkeskolen.dk har vokseværk

Flere end 17.000 brugere følger nu de otte faglige netværk på folkeskolen.dk, som i juni vandt prestigefyldt mediepris.

0   353

Ledelse i ny tid

4   305

Skolelederne skal ud af kontorerne

Også lederne får en ny rolle i den nye skole, siger Christine Antorini. De skal ud på gangene og ud i klasserne og være en del af skolens dagligdag.

0   307

LB uddeler støtte til it-projekter

Du kan nu søge om at få del i den million kroner, som LB-fonden uddeler til et eller flere undervisningsprojekter. I år er hovedtemaet integrering af it i fagene.