Folkeskolen nr. 12 2013

Forside af Folkeskolen nr. 12 2013
0   1241

Husker du lockouten?

Læs ny e-bog om lockouten, baggrunden og perspektiverne. Folkeskolens redaktion har skrevet den første sammenhængende fortælling om lærerkonflikten. Den er gratis og kan hentes på folkeskolen.dk og læses i sommerferien.

0   1069

Elever lærer ingeniører at lege med Lego-robotter

Hydac, en fynsk virksomhed, der producerer hydrauliske løsninger til industri i det meste af verden, samarbejder tæt med den lokale folkeskole og havde for nylig inviteret et hold elever til at inspirere virksomhedens udviklingsingeniører. Elever og lærere mødtes for at lege med Lego.

4   4045

Den målstyrede skole

Regeringen vil have styr på folkeskolen. Det fremgår af den aftale om skolereform, som regeringen har indgået med Dansk Folkeparti og Venstre. Styr på, om lærerne gør deres arbejde godt nok. Om de sørger for, at eleverne scorer højere i de nationale test. Det vil reducere skolens formål, mener lektor.

0   1608

Sociologisk metode afvæbner elever til nattelivet

Nyheder om knivdrab, bandekriminalitet og overfald fylder ofte i mediebilledet og kan få verden til at se skræmmende ud. I Dorthe Lambertsens klasse arbejder de på at skille fordomme fra fakta og gøre de unge elever klar til sikker færdsel i nattelivet.

0   822

»Vi siger: Hvad er det vigtigste, vi følger nationalt?«

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini mener ikke, at skolen har været for ustyrlig. Hun fortæller, at det nationale fokus på få klare mål vil give lokal frihed.

3   4219

Lærerne skal undervise mere

Fra 2014 får eleverne flere timer og en længere skoledag med obligatorisk motion og tilbud om lektiehjælp. Det står klart, efter at regeringen i sidste uge indgik reformaftale med alle forligspartierne og økonomiaftale med KL.