Folkeskolen nr. 10 2013

Forside af Folkeskolen nr. 10 2013
0   682

Valgår: Få skoler må lade livet

Efter to år med massive ændringer er lokalpolitikerne varsomme med at nedlægge skoler, men faldende børnetal kan føre til nye nedlæggelser i de kommende år. Det forstærkes, hvis heldagsskolen bliver indført, forudser kredsformand.

0   774

»Vi har hele tiden været lærernes og pædagogernes universitet«

Tidligere undervisningsminister Bertel Haarder fremsætter et beslutningsforslag i Folketinget, som skal bringe Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) ved Aarhus Universitet tilbage til folkeskolen. Dekan Mette Thunø svarer på spørgsmål.

0   856

Haarder: DPU skal være lærernes universitet

Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) er ude af kurs, mener tidligere undervisningsminister Bertel Haarder. Han fremsætter et beslutningsforslag i Folketinget, der skal bringe DPU tilbage til folkeskolen.

2   766

DPU skal tilbage til folkeskolen

Bertel Haarder fremsætter et beslutningsforslag i Folketinget, der skal presse det tidligere DPU til at forske og uddanne i folkeskolens fag.

0   580

Sri Lanka i vinterferien 2014 – rundrejse skræddersyet til Folkeskolens læsere

Sagnomspundne templer, bølgende teplantager og stemningsfulde kolonibyer. Oplev den smukke, grønne tropeø Sri Lanka og få en oplevelse for livet.

0   426

Lærer fik klasseledelse på forhandlingsbordet

Dansk Folkepartis mærkesag om ro i klassen blev pludselig til et reformudspil om klasseledelse. Det skete, da lærer Nils Wedel havde lagt sin vej forbi Christiansborg.

0   466

Se optimistisk på jobmulighederne

Hav masser af gåpåmod, når du som nyuddannet lærer bevæger dig ud på jobmarkedet.

0   358

Filosofifestival

0   484

Aarhus Universitet opruster på det it-didaktiske område

Aarhus Universitet fik for et år siden en kraftig mavepuster, da 15 højt kvalificerede it-didaktiske forskere fra DPU kollektivt sagde op i protest mod universitetets topdown-ledelsesstil og derpå straks blev ansat hos konkurrenten Aalborg Universitet. Nu har Aarhus Universitet tilsyneladende fået vejret igen og gør klar til et kontrastød på den it-pædagogiske front.

0   495

Sløjd

Praktisk: At samle hoved og hænder om en krævende og kreativ opgave var det nyeste pædagogiske bud i 1880’erne. Sløjd blev faget, der forenede sjæl og legeme – men kun for drengene.