Folkeskolen nr. 07 2013

Forside af Folkeskolen nr. 07 2013
0   742

Over halvdelen af nyuddannede starter uden for faget

52,8 procent af de nyuddannede fra Læreruddannelsen i Aarhus, Via University College, sommeren 2011, arbejdede ikke som lærere et halvt år efter dimissionen. Dybt frustrerende beskæftigelsessituation, siger Anders Bondo.

2   609

Den danske model er en illusion på det offentlige arbejdsmarked

Konflikt gør kun økonomisk ondt på arbejdstagerne i det offentlige aftalesystem – derfor er den danske model ikke effektiv på det offentlige arbejdsmarked, og derfor er statslig lockout forbudt i en række lande.

0   535

Vikar

1   315

Gymnasielærere: Vi bliver misbrugt i kampen mod folkeskolelærerne

Det er historieforvanskning at bruge Gymnasieskolernes Lærerforening som eksempel på et fagforbund, der har givet afkald på sin arbejdstidsaftale efter positive forhandlinger. De såkaldte forhandlinger foregik nemlig »med pistolen for panden«, mener formanden for gymnasielærerne.

3   676

»Det er ærgerligt, at vi ikke har udnyttet A08 bedre«

Formanden for skolelederne Anders Balle bakker efter nogens mening mere op om KL end om DLF i konflikten om lærernes arbejdstid – til trods for at han sidder i hovedstyrelsen i DLF.

0   393

Sådan kommer du ind på arbejdsmarkedet

Konsulent ved Lærernes A-kasse Uffe Bastholm giver sine bedste råd til, hvordan man som dimittend kan forbedre sine jobmuligheder.

0   296

Brug dine netværk, når du søger job

Også i lærerverdenen er netværk tit afgørende, når det næste job skal i hus.

1   485

Ti fingre på tasterne 
 udløser flere gevinster

Maskinskrivning er forduftet fra skemaet, selv om ­eleverne skriver på computere som aldrig før. Hvis elever lærer ­blindskrift i indskolingen, bliver de bedre til at læse og skrive.

0   447

Old School: Films

Levende billeder: Med cd-rom, internet og smartboards er levende billeder blevet en fuldt integreret del af undervisningen i folkeskolen. Udviklingen begyndte i starten af 1900-tallet, hvor filmmediet blev alment tilgængeligt.