Folkeskolen nr. 06 2013

Forside af Folkeskolen nr. 06 2013
0   302

Opbakning til lærerne

En lang række faglige organisationer støtter lærerne i kampen for arbejdstiden. De fleste gør det, fordi de ved, at det kan blive deres tur næste gang.

0   314

Striden om lærernes arbejdstid

Kommunerne vil af med lærernes arbejdstidsaftaler, og lærerne vil have sikret tiden til forberedelse. Parterne er tilsyneladende meget langt fra hinanden. Hvad drejer det sig egentlig om? Her får du et overblik over stridspunkterne.

1   741

Ram elevens niveau – eller få en lussing

Over halvdelen af lærerne på specialskoler bliver hvert år udsat for vold og trusler i deres arbejde. På Åmoseskolen i Herning bestræber man sig på at reducere omfanget, men man kan ikke helt undgå voldsomme reaktioner fra eleverne.

0   869

Arbejdstiden – knasten i lærernes overenskomstforhandlinger

Lærerne har aldrig været i en større arbejdskonflikt, men i år er ikke første gang, Forligsinstitutionen er involveret i deres overenskomstforhandlinger. Det skete også i 1995 og i 1999, hvor problemet ligeledes var uenighed om arbejdstid. Forligsinstitutionen bilagde da uenighederne midlertidigt. Det kan stadig nå at ske denne gang, så lockouten undgås.

0   271

Ny arbejdstidsaftale presser lærerne på Metropol

Rektor for Professionshøjskolen Metropol Stefan Hermann støtter KL i, at folkeskolelærerne skal have samme arbejdstid som på læreruddannelserne.