Folkeskolen nr. 05 2013

Forside af Folkeskolen nr. 05 2013
0   324

»Selvfølgelig skal der være en pædagogisk dialog på skolerne«

Regeringen vil gøre det frivilligt for kommunerne, om der skal være et pædagogisk råd på skolerne. Christine Antorini svarer på spørgsmål.

0   371

Lærer: Vi kan ikke undvære ­pædagogisk råd

Pædagogisk råd er organet, hvor alle skolens pædagogisk ansatte har en stemme, men den kommende skolereform ser ud til at blive rådets endeligt.

3   326

Konkurrencestaten kalder: Lærerne skal »normaliseres«

Folkeskolen skal være en arbejdsplads som alle 
andre arbejdspladser, mener regeringen. ­Meningsløst, siger en ekspert. Fornuftigt, siger en anden ekspert.

0   312

Al magt til lederne

Lærerne skal holde mund og undervise, skolelederne skal lede, og politikerne og embedsmændene skal bestemme. Det er regeringens og KL’ s plan.

0   328

29 procent af lærerne: Lederne vil ikke inddrage os

Reformudspil: Selv om undervisningsministeren har svært ved at forestille sig en skole uden medarbejderindflydelse, er lærerne skeptiske. Næsten en tredjedel af lærerne tror ikke på, at ledelsen fremover vil inddrage dem i udviklingen af skolen, hvis ikke det forbliver et lovkrav.

1   372

Fra offentlig hemmelighed til etableret sandhed:
 Ingen reform uden ny arbejdstidsaftale

Der skal findes ti millioner ekstra lektioner via en »normalisering« af arbejdstiden, hvis skolereformen skal gennemføres. Antorini erkender, at regeringens reformudspil baserer sig på forhandlingerne om lærernes arbejdstid.

0   602

Kursus i vredeshåndtering til alle skoler

Rødovre Kommune har besluttet, at alle folkeskoler skal have lærere, der er uddannet i vredeshåndtering. På ungdomsskolen har de kørt pilotprojekt med Diamantforløbet om vrede.­

0   588

Frygtede at have arvet vreden

Nicolaj var årsag til, at Rødovre Ungdomsskole satte gang i et projekt om vredeshåndtering.

0   548

Umulig opgave at administrere hver enkelt lærers arbejdstid

Med folkeskolereform og overenskomstforhandlinger in mente opridser en lærer og en skoleleder erfaringer fra Ballerup Kommune, hvordan det gik galt, da forhandlingerne endte med, at A05 måtte videreføres efter tilbagefaldsreglen.

0   732

Bagmanden

1   724

"Lockouten føles som en personlig kritik"

Dagen efter at KL varslede lockout, besøgte Folkeskolen Skolen ved Sundet på Amager i København. Vrede, frustration og afmagt var blot nogle af tankerne blandt skolens lærere.

0   329

KL vil låse lærerne ude

For første gang nogensinde har kommunerne varslet, at de vil lockoute alle overenskomstansatte lærere, hvis ikke lærerne er klar til at indgå en lederstyret arbejdstidsaftale. Både KL og Bondo vil forhandle.

0   453

Det, du ikke vidste, om at være lærer i Østgrønland

Svar på syv varme spørgsmål om at arbejde på østsiden af verdens største ø. Bent Falentin Olesen, personalekonsulent i Kommuneqarfik Sermersooq, er manden bag svarene.