Folkeskolen nr. 22 2012

Forside af Folkeskolen nr. 22 2012
4   479

Arbejdsgivere: It kan spare lærertimer

KL og regeringen vil undersøge effekten af digitale læremidler i folkeskolen. De forventer at kunne spare på blandt andet lærernes forberedelsestid. Men det skal de ikke regne med, vurderer forskere.

2   3159

Computerspil øger ADHD-elevers koncentration

De bruger »Starcraft II«, »Tiberian Sun« og andre computerspil i undervisningen af fire elever på Columbusskolen i Galten. Eleverne kan arbejde i det univers i op til halvanden time ad gangen.

1   404

Seksualundervisere famler sig frem

De fleste lærere i seksualundervisning mener, at undervisningen er vigtig. Men næsten halvdelen siger, at undervisningen er for ringe. Lærer Lærke Lundby fortæller om sine gode erfaringer, mens ekspert giver fem klare råd. Et af dem lyder: »Læs Faghæfte 21 – og brug det«.

1   394

Lærerne tænder ikke på seksualundervisning

To ud af tre lærere, der varetager seksualundervisningen, gør det uden eller i bedste fald med et meget begrænset kendskab til de rammer og mål, der er opstillet for undervisningen. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Sex og Samfund, der samtidig foreslår efteruddannelse som en vej mod bedre seksualundervisning.

0   1756

Bachelorvinder vil hjælpe lærere med at evaluere

Benedikte Rathmann Hansen vinder Lærerprofession.dk’s pris for årets bedste bachelorprojekt om effektmåling. Hun har afprøvet metoden på et sandal-projekt i håndarbejde.

11   1060

Inklusion er slet ikke så svært

Lærere og forældre frygter, hvordan det skal gå. Umuligt er det ikke, det handler også om at overdrage noget af ansvaret for læring til eleverne – det autonome klasseværelse er en vigtig faktor.

0   569

Voksne venner gør en forskel

Da Iben Bjergbæks far fik en ny kone, var der ikke længere plads til Iben. Heldigvis havde lærer-pædagog-parret Trine Jensen og Troels Jespersen masser af overskud – og de var klar til at bruge en del af det på Iben.

0   217

Vinderne på lærernes nye vidensbase er kåret

Folkeskolen og professionshøjskolernes nye vidensbank Lærerprofession.dk udvælger bachelor- og diplomopgaver, som lærerne kan lære noget af. I fredags blev årets bedste opgaver kåret.

0   420

Mere Plot

0   206

Dit valg!