Folkeskolen nr. 20 2012

Forside af Folkeskolen nr. 20 2012
ANMELDELSE
1   1310

Hun virker i praksis

En selvbiografi med et hav af oplæg til en skoleudvikling, der har virkeligheden som sit afsæt. Her er holdning og handling, som sjældent set – og altid med børnenes udvikling og trivsel som mål.

0   359

Husk lige håndskriften

Den letteste måde at få børn til at skrive på går gennem tastaturet, men det giver en værdifuld sanseoplevelse at forme bogstaver i hånden, siger lektor i skrivning.

0   394

Esbjerg 
lukker heldagsskolen

Et stramt budget og uindfriede forventninger får Esbjergs politikere til at lukke heldagsskolen og samtlige helhedsskoler. Vi har aldrig fået en reel chance, siger Bakkeskolens leder.

0   399

»Flere timer og mere spændende undervisning«

Undervisningsministeren vil give børnene en længere skoledag med mere plads til leg og læring. Ministeren vil hellere tale om helhedsskole end heldagsskole. Men er hun parat til den ekstra regning?

0   371

Selsmoseskolen har 
succes som heldagsskole

På Selsmoseskolen i Taastrup klarer børnene sig over al forventning. Trivslen er god, og testresultaterne viser, at børnene er på højde og nogle steder endda over gennemsnittet, og langt flere børn søger skolen end tidligere. Men det kræver tid og fokus, understreger skolens leder.

1   368

Heldagsskolen: 
Lærerne skal være med på ideen

Lærerne på Selsmoseskolen er ikke et øjeblik i tvivl om, at heldagsskolen er god, både for børnene og som arbejdsplads. Men det fungerer kun, fordi de har været medbestemmende fra starten og alle brænder for det, de laver.

1   417

Heldagsskolen virker kun under de rette forhold

En ny evaluering af landets 12 heldagsskoler kan ikke give svar på, om skoleformen virker. Politikerne er dog stadig interesserede i en længere skoledag.

0   381

Ikke i sig selv

2   479

Grovbollen fra Rådmandsgades Skole

»Søde skattebasse« og »alkoholiserede fjolser«. Udsagn som disse flyder lige naturligt ud af Lise Egholms mund. Hun er en markant skoleleder, som ikke er bange for at sige sin mening. Men hun er også en hjertevarm kvinde, som virkelig vil gøre en forskel.

0   379

Sammenlignende studier om forbrug af toiletpapir på Stevns

Eleverne i 8.c på St. Heddinge Skole har undersøgende matematik. For eksempel undersøger de, hvor mange lastbiler der skal køre, hvis borgerne på Stevns kun må få toiletpapir bragt én gang om året.

0   500

Kollegerne synes bare, jeg er sød

Selv når en vred elev banker hånden ind i væggen, ser Marlene Tømmerholt hans positive sider. 
Den anerkendende tilgang udspringer af linjefaget specialpædagogik.

0   523

Nyuddannet lærer klædt på til inklusion

Marian Jørgensen tilhører første generation af lærere med linjefaget specialpædagogik og kommer med en viden, andre er år om at opnå.

0   500

Specialpædagogik har sejret sig ihjel

Nyuddannede med linjefaget specialpædagogik har lettere ved at få job end studiekammeraterne, men trods efterspørgslen efter deres kompetencer bliver faget afskaffet. Det bekymrer Danmarks to professorer på området.

3   511

Så mange fejl indeholdt ministeriets tilsynsliste

Ministeriet for Børn og 
Undervisning offentliggjorde i september en liste over landets 17 dårligste skoler. Otte dage senere trak man listen tilbage på grund af problemer med hele datagrundlaget. Folkeskolen har søgt aktindsigt og kan afsløre alle de fejl, listen indeholdt.

7   416

Lean giver dygtigere eleverBakkeskolen i Kolding har indført erhvervslivets lean-metoder. De vil nemlig ikke miste børn til privatskolen.

0   652

Sydindien i vinterferien

Svajende palmer, gamle kolonibyer og duftende krydderier. Rejs med Folkeskolen til det eksotiske Sydindien og oplev den lokale kultur på allernærmeste hold.