Folkeskolen nr. 02 2012

Forside af Folkeskolen nr. 02 2012
0   303

Store ændringer af læreruddannelsen i sigte

Følgegruppen for den ny læreruddannelse lægger op til store ændringer i læreruddannelsen. Efter kun fire år med den nuværende læreruddannelse erkender de ansvarlige ministre, at reformen har slået fejl.

0   384

Kongres skal handle om kvalitet

Lærernes arbejdstid og folkeskolens kvalitet er under pres. Derfor skal en ekstraordinær kongres mobilisere medlemmerne og få vendt dagsordenen, så det kommer til at dreje sig om undervisningens kvalitet.

0   449

Drenge vil have fart på undervisningen

Noter om ny dansk og udenlandsk viden og forskning om skole, fag og pædagogik.

0   249

16 år i DLF’s tjeneste

John Illum, Lotte Lange og Vivi Hansen takker af efter 16 år som medlemmer af DLF’s hovedstyrelse. De er enige om, at overgangen til en ny arbejdstidsaftale i 2008 er en af de største bedrifter, men de 
mener også, aftalen bliver den nye hovedstyrelses største udfordring.

0   268

Mangfoldighed

3   450

Kære kollega – kære ven!

Tak for samtalen i telefonen i går. Jeg er glad for, at du ringede til mig. Jeg skriver til dig, for jeg ved, at det kan være svært for dig at huske det, vi talte om, når du nu igen er fanget.

0   257

Trivselspersoner på alle skoler i Aalborg

De er sparringspartnere for lærerne og hjælper med underretninger, men de er også dem, der taler med en elev i dårlig trivsel og med forældrene, uden at det bliver rapporteret videre.

0   322

»Jeg har altid været en lille voksen«

Natazja kunne godt lide at gå i skole, da hun var lille, men hun havde så mange problemer, at hun pjækkede. I perioder var hun skoleløs. Lå under dynen, sov, var trist og kedede sig ufatteligt. Nu er hun i gang med afklarende enkeltfag på UngAalborg for at blive klar til en uddannelse.

0   263

»Alle frie skoler er opstået som protestskoler«

Formanden for Frie Skolers Lærerforening, Uffe Rostrup, fortæller, at det store antal elever i frie grundskoler er et symptom på en presset folkeskole.

0   122

Minister vil have synlighed om timetal 
på læreruddannelsen

Læreruddannelsens nye minister mener ikke, at der er behov for at indføre minimumstimetal, selv om undervisningstimetallet har været faldende siden 80’erne. Til gengæld må der gerne være mere synlighed om, hvor mange timer de enkelte læreruddannelser tilbyder, siger han.

0   481

Bliv spottet som kommende leder

Gør opmærksom på dit potentiale på en god måde, hvis du vil i betragtning som kommende leder.

0   194

Helle Flyger