Folkeskolen nr. 25 2011

Forside af Folkeskolen nr. 25 2011
6   351

Antal af arbejdsløse lærere er fordoblet

Over tre år er antallet af arbejdsløse lærere blevet fordoblet, så der i dag er 3.200 uden job. Mange af de nye ledige er nyuddannede.

6   232

Kampen mod mobning kræver fælles strategi

Hvis mobbe-bekæmpelse skal nytte, kræver det, at hele skolen deltager aktivt hele tiden, viser undersøgelse.

1   354

"Lærerne får ikke den nødvendige feedback"

Det er en kompleks situation, når lærerne står foran noget, der kan ende med en underretning. Et af de store problemer er manglende tilbagemelding fra det sociale system, fortæller formand for DLF, Anders Bondo Christensen.

0   379

"Hvis lederen bremser lærerne, så har vi et problem"

Skoleledernes formand Anders Balle anbefaler, at læreren henvender sig til sin skoleleder før en underretning - hvis lederne forhaler processen, så er der et problem.

0   283

Tørst

I 1871 besluttede man, at en skole skulle rives ned og flyttes, fordi den modtog vand, der sivede ned fra den lokale kirkegård. I dag er der anderledes styr på det friske drikkevand.

0   192

(New)

0   197

{Old}

26   603

Er der nogen, der vil overtage min dommerrolle?

Jeg ønsker ikke længere at påtage mig en pædagogisk dommerrolle. Min udfordring er derfor ikke at dømme retfærdigt. Denne form for professionalisme gør op med klassiske forståelser af lærerprofessionalisme. Den gør op med læreren som dommer, hvilket dog ikke er det samme som at være ansvarsløs.

0   181

Tjekhov

0   176

Privatisering?