Folkeskolen nr. 21 2011

0   166

Kirsten Volden

0   186

Birthe Jensen

0   117

KLokken slår

0   395

Næstformand gør regnskabet op

DLF's næstformand Stig Andersen træder af, og et kampvalg afgør, hvem der bliver hans efterfølger. Pisa-målinger, arbejdsløshed og bureaukratiske arbejdstidsaftaler har sat deres tydelige præg på det kvarte århundrede, han har arbejdet i DLF's tjeneste.

0   397

Elever har mistet flere ugers dansktimer

Flere ugers danskundervisning er forsvundet for eleverne i 4. til 9. klasse siden 2003. Politikerne har haft travlt med at give de yngste elever flere timer, mens de ældste klasser bliver nedprioriteret.

0   502

Troels Lund brugte forkert præmis for prisen på klasseloft

Troels Lund Poulsen har hele tiden regnet med, at klasseloftet skal indføres på alle klassetrin. Men S og SF vil indfase det fra 0. klasse.

0   214

Tilliden stiger – alligevel vokser kontrollen

Danskerne har i stigende grad tillid til det offentlige, der til gengæld sætter ind med nationale test, Pisa-undersøgelser og hyppigt ændrede folkeskolelove. Så hvordan var det lige, den tillid blev omsat?

1   863

Skolerådet: Tænk hvis vi i Danmark kunne få den form for tillid

Det var et meget begejstret dansk skoleråd, der i sidste uge besøgte Canadas skolesystem. Eleven er i centrum, og der er tillid mellem politikere, lærere og arbejdsgivere.

4   984

Canada viser vej til en bedre skole

Den canadiske delstat Ontario har forbedret elevernes læse- og regneresultater markant, øget tilliden til skolen i befolkningen og tilfredsheden hos lærerne.