Folkeskolen nr. 14 2011

27   346

»Vi har haft fokus på at få testene til at virke«

Siden det første forsøg med nationale test i 2007 har det stået klart, at der er brug for en måling af elevernes læsehastighed, men denne og andre forbedringer har måttet vente, til de tekniske problemer var løst.

2   1775

Samme testopgave er sværere i 4. end i 2.

To læsevejledere stiller spørgsmål ved de nationale tests troværdighed. De peger blandt andet på en læseopgave, som giver flere point i 4. klasse end i 2.

0   311

Lærer fra lukningsdømt skole ville ikke være kastebold

Usikkerheden bredte sig, da Mette Rask Bøgh fik at vide, at hendes arbejdsplads skulle lukkes. Hun fandt fodfæste gennem aktive beslutninger om sin fremtid og er i dag glad for sit job på en større skole.

0   416

Ledelse tæt på?

Vilkårene for ledelse ændrer sig dramatisk de kommende år. Det står ikke klart, hvad det vil betyde for undervisningen og elevernes læring.

0   137

Mennesket

0   155

Energi på lager

0   195

Aktivitetsdogmet

0   200

Pizza og pølsehorn inkluderer

Specialklasserne på Kirkeskovsskolen laver og sælger mad til de andre elever. Nogle af skolens øvrige elever ønsker ligefrem at komme i specialklasse.

0   383

Endelig hænger teori og praksis sammen

Lærerstuderende med dansk som andetsprog og matematik samarbejder om at undervise tosprogede. Det giver helt nye erkendelser.

0   136

Indiens sjæl – unik kulturrundrejse

Tag til Indien med antropolog Lise Kloch fra den 6.-19. november. 14 dage med eventyr, indsigt og forkælelse. Oplev sider af det indiske samfund, der normalt er lukket land for turister.