Folkeskolen nr. 29 2010

0   353

Kontrolregimet hersker over lærerne

I USA er der nogle steder indført et absurd testregime, hvor det ikke bare er eleverne, men også lærerne, der testes. Den enkelte lærers præstationer kan såmænd slås op i avisen.

0   138

Happy Christmas

0   186

Lars Løkkes tanker om folkeskolen

Noget af det vigtigste er, at eleverne bevarer lysten til at lære, mener statsministeren. Og så skal skolerne præstere bedre og bedre år for år.

9   218

Snart 80 år og stadig på tværs

Holger Henriksen lader sin ordkanon med spørgsmålstegn og fyrer udråbstegn af. Han har netop udgivet sine erindringer, hvor tvivlens kvaliteter bliver beskrevet.

0   511

Ny metode løfter læsningen

Elevernes læsning bliver løftet med en ny metode, der kaldes genrepædagogik. I Silkeborg arbejder skolen og læreruddannelsen sammen om at udvikle den nye form.

0   539

Alle elever får en chance

5.b på Sølystskolen i Silkeborg kan nu skrive, så væggene driver af følelser. Deres lærere arbejder nemlig aktivt med sproget i alle fag via den nye metode genrepædagogik.

0   283

Nu når ni ud af ti elever målene

På Knutbyskolan i Stockholm, hvor mange børn har en hård opvækst, var det helt normalt, at kun halvdelen af eleverne kunne klare de nationale test. Men efter at skolen er begyndt at arbejde med genrepædagogik, når ni ud af ti nu målene.