Folkeskolen nr. 20 2009

0   243

Her kan du tage afsæt til undervisning om valget

Det er yderst begrænset, hvad der udgives af særligt undervisningsmateriale til det forestående kommunalvalg. Det viser en forespørgsel, Folkeskolen har foretaget.

0   331

»Hestesko« kan give elever hovedpine

Kiropraktorer får mange henvendelser fra elever, der får hovedpine og nakkesmerter af at sidde i hestesko og ved gruppearbejdsborde.

0   272

Bordopstillingen sendte Line til kiropraktor

Ny bordopstilling var skyld i, at 13-årige Line fik ondt i hoved og nakke.

0   225

I bund og grund handler det om at lære at læse

I Bente Barfods dansktimer var der trygt. Hun kunne skabe rum og plads til at nørkle med sprogets mange facetter, husker nyhedsvært Mette Walsted Vestergaard.

0   167

De kan lokke ...

0   147

Eva Frandsen

0   168

Nanna Bøgh

0   137

Laber brise

0   94

De vandt

1   254

Buskørsel forhindrer venskaber

Århus gennemfører som den eneste kommune i landet tvungen bustransport af tosprogede elever til »hvide« skoler. Elever mangler sammenhæng mellem skole-, fritids- og familieliv og har svært ved at danne venskaber, lyder kritikken.

0   178

Skriftlighed bliver næste trin

Norge er i øjeblikket ved at indføre skrivning som grundlæggende færdighed i alle fag på alle trin. Noget lignende vil være nødvendigt i Danmark, mener norsk professor.

2   179

Skal Ali i specialklasse?

En sprogtest viser, at Alis pointtal svarer til en dansk elev på seks et halvt år. I andre test scorede han, som om han er otte-ni år.

0   68

New York – New York

Eventyrlig rejse med Albatros Travel til en af verdens mest fascinerende og pulserende storbyer. Otte dage med dansk rejseleder. 21. februar 2010.