Allan Søndergaard, Camilla Lynge og Katja Nebsager fra Højby Skole har fået naturfagspris
Allan Søndergaard, Camilla Lynge og Katja Nebsager fra Højby Skole har fået naturfagspris

Pris til naturfagslærere for at engagere eleverne

Et lærerteam fra Højby Skole nær Sjællands Odde og en lærer fra Sct. Mariæ Skole i Aalborg modtager Novo Nordisk Fondens pris for at fastholde elevers interesse for natur/teknologi fra indskoling til 9. klasse - fra Lego-løsninger til affaldssortering.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En pris til øst og en til vest, uddeles af Novo Nordisk Fonden. Der er 50.000 kroner til læreren/teamet og 200.000 kroner til skolen.

På Højby Skole har lærerne Camilla Lynge, Allan Søndergaard og Katja Nebsager fundet ud af at Lego inspirerer eleverne. De yngste elever bygger med klodserne, mens de ældste elever programmerer robotter og arbejder med Lego-løsninger på reelle problemstillinger.

"Det er et fantastisk skulderklap, som vi er meget glade og stolte over at modtage. Men det er selvfølgelig i undervisningen, at vi får den største belønning, når vi kan se, at vores tilgang til eleverne er med til at motivere dem for naturfagene", siger Camilla Lynge på vegne af teamet i en pressemeddelelse.

"Undervisningen bliver mere meningsgivende, og vi bygger nogle forløb op, som eleverne elsker og lærer en masse matematik, fysik og teknik af. Derfor vil vi også med den del af prisen, som tilfalder skolen, købe mere Lego. Det bliver super fedt at finde ud af, hvordan vi kan blive ved med at fastholde deres interesse for naturfagene".

Majken Grünfeld fra Sct. Mariæ Skole i Aalborg har fået vest-prisen. Hun bruger ikke mange bøger, men går i stedet på opdagelse i naturvidenskaben sammen med eleverne.

De 200.000 kroner til skolen skal bruges til udvikling af den naturfaglige undervisning - for eksempel til indkøb af udstyr eller efteruddannelse.

 

Powered by Labrador CMS