Bestil en forsker til klassen og inspirér eleverne.
Bestil en forsker til klassen og inspirér eleverne.

Bestil en forsker til din klasse

Hvordan kan du forbedre dine fodboldstøvler teknologisk og blive lige så hurtig som Ronaldo? På Forskningens Døgn – der varer en uge – kan eleverne få ny viden om alt muligt inden for teknologi, rummet eller kunstig intelligens. Invitér gratis en forsker på besøg.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Uddannelses- og Forskningsministeriet arrangerer festivalen Forskningens Døgn, som foregår fra 24. til 30. april. Allerede fra 1. marts kan man bestille en forsker på besøg på skolen. Sidste år holdt forskere 424 foredrag for elever over hele landet under festivalen.

Eleverne får mulighed for at høre højdepunkter i forskningen, når 300 forskere stiller sig til rådighed.

"Vi skal mindske kløften mellem eksperterne og befolkningen. Forskning og klogskab skal ud i hele Danmark. Ny viden er ikke kun for forskere, men for os alle, og med Bestil en Forsker-ordningen kan folk i hele landet komme endnu tættere på forskningen og dens kolossale betydning for os og vores fremtid", siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind i en pressemeddelelse.

Eneste betingelse er, at man har et passende lokale og kan stille med et lyttende publikum på mindst 20 personer. Forskerne kan bestilles fra 1. marts og frem til 3. april.

 

Læs mere

Powered by Labrador CMS