Dykker Martin Pedersen sendte forleden live fra bunden af Lillebælt til klasselokaler på skoler rundt om bæltet.

Det lykkedes: Sendte live-undervisning fra bunden af Lillebælt

Eleverne på tre skoler i Middelfart, Fredericia og Kolding så med fra klasselokalerne, da dykkere i denne uge sendte naturfagsundervisning live fra bunden af Lillebælt.

Publiceret
På land var naturvejleder Anette Weiss forbindelsesledet mellem elevere og dykkeren.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Dykker klar? Kamera klar? Lyd tjek! Vi er nu online…"

Sådan lød det da starten gik og naturvejleder Annette Weiss bød velkommen, og dykker Martin Pedersen forsvandt ned i dybet i Lillebælt. Han havde både kamera, lys og lyd monteret på kroppen, så han kunne tale med Annette Weiss i vandkanten.

Og ude fra klasselokalerne stillede elevern spørgsmål til dykkeren.  

"Den der måde med at kunne kigge med nede i dybet, hvor det ser helt andeledes ud, og så er det som at komme ind i en helt ny verden, det er altså meget spændende", fortæller Markus Engemose Hørdal fra 9.nb i Fredericia i en pressemeddelelse.

Undervandsundervisning er et nyt element i projektet 'Bælt i Balance', hvor Naturpark Lillebælt arbejder for at skabe bedre balance i Lillebælt og øge opmærksomheden på bæltets særlige havmiljø.

"Med en anderledes tilgang og nytænkning omkring projekter som liveudsendelser, så synes jeg faktisk, at det er med til at kunne skabe mere interesse for noget, som for nogens vedkommende virker ret kedeligt", siger naturvejleder i Naturpark Lillebælt Bjarne Christensen. 

Bælt i Balance er støttet af Velux-Fonden og Nordea-Fonden.