
30 mio. til praktisk problemløsning i naturfag
Fire fonde giver 30 millioner kroner over 10 år til projektet 'Engineering i skolen'. Naturfagslærere og elever i fire kommuner skal uddannes i metoden, der forstås som ingeniørernes arbejdsmetode med konkrete løsninger på praktiske problemstillinger.
Der er tænkt på uddannelse til naturfagslærerne i engineering-didaktik, undervisningsmaterialer, konkurrencer og events. Projektgruppen bag er Astra, Naturvidenskabernes Hus, Via University College og Engineer the future. Kapitalen kommer fra Villum Fonden, Industriens Fond, Lundbeckfonden og A.P. Møller Fonden.
De fire kommuner, der i første omgang begynder på projektet, er Horsens, Vejle, Holstebro og Lyngby-Taarbæk. Første projekt varer tre et halvt år. Overordnet vil det blive integreret i eksisterende indsatser i grundskolen og forankres i forenklede Fælles Mål for naturfagene.
"Solidt kendskab til naturvidenskab og teknologi er en del af den almene dannelse og kan være med til at give eleverne flere muligheder i livet både som kritiske forbrugere af teknologi, og når de senere skal vælge uddannelse. Med "Engineering i skolen" tilbyder vi konkrete redskaber til naturfagslærerne, der skal gøre eleverne i stand til at undervise på en problembaseret måde. Vi håber, det vil skærpe elevernes interesse for naturvidenskab og teknologi og styrke deres kompetencer på området", siger Ghita Wolf Andreasen, projektdirektør i Engineer til Future.
Læs også
-
Naturvidenskabelige erkendelser skal ses på skærmen
-
Pisa-direktør på dansk flagskibsskole: Projektdidaktik kræver gode lærer/elev-relationer
-
Efter Søndervangssagen: Ministeriet vil holde øje med skolernes eksamensafvikling
-
Søndervangskolen: Aarhus-politikere kritiserer, at uvildig undersøgelse ikke skal afdække hele perioden