Hanne Bindslev Gregersen

Blog

Elever godt i gang med arbejdet

Hele Roskilde er gået i gult

- som optakt til den kommende Tour de France-etape.

Publiceret Senest opdateret

Tour de France 2022

Sct. Jørgens Skole er med til at dekorere Roskilde til touren.

I forbindelse med Tour de France-etapen gennem Roskilde, har Roskilde Kommune udarbejdet et idekatalog med mange forskellige ideer og tiltag til kommunens skoler og klubber, se kataloget nederst.

Aktivitet henvendt til indskolingen er bl.a. at udsmykke træerne på Sankt Clara Vej, en større vej langs Roskilde havn og Vikingeskibsmuseet. Træerne skal svøbes i store gule ”lærreder” (ca. størrelse 70 x 150 cm).

Oplægget lød:

”Roskilde Kommune bliver udsmykket i Tour de France- og cykeltema i månederne op til tour-starten d. 2. juli.

Bidrag til udsmykningen af byen ved at male store lærreder, der skal svøbes om træerne på Sankt Clara Vej. Slip fantasien løs eller lav et veltilrettelagt cykelmaleri – det er op til jer, hvordan I griber malingen af lærredet an.

Det eneste kriterie er bare, at lærrederne males med cykling eller Tour de France som overordnet tema”

2a, 2b og 3c på Sct. Jørgens Skole er tilmeldt projektet og her i uge 22 og 23 maler de cyklemotiver på de store gule lærreder. Arbejdet foregår i deres billedkunstlektioner, to lektioner pr. uge.

Det er kommunens folk som har indkøbt gult stof/lærreder, sort maling og pensler til de tilmeldte klasser. Rådhusbetjentene har bragt tingene ud til skolen og på fredag d. 10/6 bliver de store gule lærreder hentet, så Materielgårdens folk kan påbegynde ophængningen.


Elevarbejde
Elevarbejde
For syns skyld, en prøve, så eleverne kunne se hvordan træerne skal svøbes ind




Skitsetegninger
Skitsetegninger

Til optakt drøftede vi, i fællesskab i klassen, hvad man kunne tegne, huske at tegne stort og tydeligt, husk karakteristika af motiver, så man tydeligt kan se hvad motivet er.

Eleverne ville gerne have lidt Roskilde med, så vi drøftede hvilke vartegn byen har, der var enighed om at Roskilde Domkirke, vikingeskibe og Roskilde Festival var gode bud på motiver, og så selvfølgelig cykler - med eller uden cykelryttere. Så som det ses, er der sneget sig lidt Roskilde kultur med ind på lærrederne.

Alle elever tegnede først deres ønskede motiv på A3 tegnekardus med alm. tegneblyant, når eleverne var tilfredse med skitsen, tegnede de deres skitsemotiv med blyant på det gule stof. Da det var gjort, malede de blyantstregen op med sort maling.

Der er fart på cykelrytteren
Fart på ...

Flere af eleverne har samarbejdet, to og to, og delt et lærred.

Vi afprøver et værk på et af skolens træer
Elev godt i gang
Elever godt i gang

Kommunens ide-katalog, med en masse ideer, som også kan benyttes selvom man ikke er skoleelev i Roskilde: https://www.folkeskolen.dk/files/2022/06/07/Tour%20de%20France%20inspirationskatalog%20skoler%20og%20klub.pdf

Færdige lærreder
Vi afprøver et værk på et af skolens træer
Elev godt i gang

Fortsættelse følger…

Powered by Labrador CMS