Større lønstigninger end ventet til foråret

Kommunerne skal ud og finde en milliard kroner mere end beregnet til lønstigninger til de kommunalt ansatte til foråret. Men den enkelte lærer skal ikke overtrække kassekreditten op til jul - det handler om cirka 150 kr. mere om måneden fra 1. april.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kommunerne har haltet massivt bagefter lønudviklingen både på det statslige og det private arbejdsmarked. Det straffer sig nu ved hjælp af reguleringsordningen. Den skal medvirke til at sikre, at de kommunalt ansatte ikke sakker alt for meget efter de privat ansatte. Det var beregnet, at den ville give en lønstining på 0,16 procent 1. april 2003, men den bliver 0,70 procent højere svarende til 154 kr. til en lærer, der har en grundløn på 22.000 kroner.

Oveni kommer så den lønstigning, som er aftalt med arbejdsgiverne ved OK02, så i alt kan de kommunalt ansatte regne med, at månedslønnen pr. 1. april stiger med lige over én procent, helt nøjagtigt 1,083422 procent.

De kommunalt ansatte forhandlingsorganisation KTO kan godt styre sin begejstring over den ekstra lønstigning til medlemmerne.

På det kommunale og amtskommunale arbejdsmarked kan vi se, at reguleringsordningen hvert år udmønter midler. Det skyldes, at amter og kommuner hidtil ikke har brugt de penge til ny løn, som de har haft mulighed for", har KTO-formand Connie Kruchow sagt.

"Det er ikke blot et ubehageligt paradoks. Det er ganske enkelt en uacceptabel situation".

Powered by Labrador CMS