Kun fire møder før ny folkeskolelov

Der er kun afsat fire mødedatoer til forhandlingerne om et nyt folkeskoleforlig. Forhandlingerne startede i dag mandag, men ordførerne fra Det radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Enhedslisten havde meldt afbud til første møde.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsminister Ulla Tørnæs fremlagde en kalender med nye møder den 16. august, 20. august, 11. september og 18. september.

"Hvis undervisningsministeren regner med at få et folkeskoleforlig på plads den 18. september, har hun meget høje ambitioner, for der er afsat få møder med omfattende emner som skolestart, skolestruktur, faseinddeling, timetal og fag, specialundervisning, fleksibel personaleanvendelse og styringsredskaber", siger Anne Baastrup fra Socialistisk Folkeparti, som dog personligt har svært ved at se, at det er nødvendigt med mange ændringer i den nuværende lovgivning.

SF ønsker at gøre børnehaveklassen obligatorisk, og derfor kan partiet ikke forstå logikken i, at regeringen vil fastholde frivillighed og samtidig indføre en bindende vejledning for børnehaveklassens indhold, som i øvrigt er på dagsordenen 16. august tillige med sprogstimulering.

Bodil Kornbek (Kristeligt Folkeparti) advarer mod det fremherskende børnesyn i ministerens ti-punktsprogram og (aftalen om kommunernes økonomi). Kristeligt Folkepartis uddannelsesordfører frygter, at økonomien kommer til at styre pædagogikken.

"Dette børnesyn hvor alt skal tilrettelægges og planlægges for ikke at spilde tid, og børnene er mere at betragte som investeringsobjekter, som vi skal have noget ud af til gavn for dansk erhvervsliv... Den tankegang er vi bekymret for. Det er vigtigt at have skoletid og fritid, at børn faktisk har ret til et selvstændigt fritidstilbud, hvor børnene også har et andet rum end bare skolens rum", fortsætter Bodil Kornbek.

Den konservative Helle Sjelle understreger, at der ikke er endegyldige konklusioner på det første møde, som handlede om tidsplan og mødeemner. Hun har en forhåbning om et bredt forlig.