Kommuner sparer på folkeskolen

Gennemsnitligt set har kommunerne sparet en halv milliard på daginstitutionsområdet svarende til faldet i antallet af børn i førskolealderen. Men kun 400 millioner kroner flyttes over i folkeskolen, som får 10.000 flere elever i 2003.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ibudgetlægningen for 2003 har kommunerne har holdt væksten nede på 0,4 procent, altså under de 0,7 procent, der var aftalt med regeringen.

"Kommunerne har således gjort en stor indsats for at sikre overholdelsen af den indgåede aftale mellem regeringen og KL. Og det er lykkedes til fulde med budgettet for 2003", siger formanden for KL, Ejgil W. Rasmussen.

"Omvendt må jeg konstatere, at regeringen på to centrale områder ikke har levet op til sin del af den indgåede aftale. Det gælder løftet om, at en udligningsreform skulle træde i kraft senest 1. januar 2004. Og det gælder den forståelse om folkeskolen, som vi nåede frem til i sommer. Her peger det netop indgåede forlig i en helt anden retning, end det regeringen havde stillet os i udsigt".

Også formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, mener ifølge Radioavisen til morgen, at staten nu må lægge flere penge ud til kommunerne, hvis det nyligt indgåede folkeskoleforlig ikke skal betyde, at kommunerne må opgive lejrskoler og nyindkøb af undervisningsmidler for at finansiere de ekstra undervisningstimer.