Stor Ekstra Blads-kampagne mod slidte og spareramte skoler

"Meld din skole til Ekstra Bladet" hedder en stor kampagne, som Ekstra Bladet i dag lancerer med en opforring til landets skoleelever om at melde deres skole for nedslidte undervisningsmidler, for mange elever i klasserne og aflyste timer.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den klasse, der i holderen ved tavlen kan præsentere det ældste kort med Berlin-mur, jerntæppe og det hele, vinder et atlas til hver elev, den klasse, der har flest timer uden den faste lærer vindet et vikarbesøg af en såkaldt standup-tryllekunstner, og den klasse, der har det mindste areal per elev vinder en ventilator, der kan fordele den dårlige luft lidt bedre mellem eleverne.

"Folkeskolen er nødlidende. Og kommunerne bliver tvunget til at bruge endnu færre penge de næste år", forklarer chefredaktør Poul Madsen i dag kampagnen i Ekstra Bladet.

"Regeringen forhandler netop nu med kommunerne om næste års budget. Men hvis der skal skaffes flere penge til folkeskolen, må du selv gøre noget", skriver han og opfordrer forældre og elever til at "melde" den lokale folkeskole til Ekstra Bladet. Elevrådsformand Marcus Høj har inviteret avisen på besøg i en 30 år gammel såkaldt midlertidig barak på Svebølle Skole, hvor træet er råddent og både landkort og mange af bøgerne fra staren af 1980'erne.