60 år

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Medlem af hovedstyrelsen, Kurt Abildgaard, bliver søndag den 21. september 60 år. Efter at være blevet valgt som suppleant blev han i 1976 medlem af bestyrelsen for Esbjerg Lærerforening. Siden 1984 har han været foreningens formand. I en årrække var han desuden Esbjerg-lærernes fællestillidsmand, og han blev medlem af hovedstyrelsen i år 2000.

Kurt Abildgaard var først ansat på Vestre Skole, men blev lærer på Fourfeldtskolen i 1972, hvor han har været lige siden. Selv om han i dag ikke underviser, deltager han aktivt i skolens udviklingsarbejde og er desuden ivrig holdspiller i lærernes boldklub.

Kurt Abildgaard er til venskabelig konkurrence, uanset om det er på petanquebanen eller i kortspil, og både der og fra sin faglige indsats er han kendt for at kunne bevare roen, hvilket en god portion humor samt strategiske evner hjælper med til. Blodet kan dog komme i kog, når han er tilskuer til en af Esbjerg Forenede Boldklubbers kampe.

Fødselsdagen bliver markeret ved en reception i Esbjerg Lærerforening, Jyllandsgade 22, fredag den 26. september, klokken 13.30-16.30. Privat fejres dagen lørdag den 20. sammen med hustruen Karen, børn, børnebørn og venner.