Ny lov om friskoletilsyn klar

I dag har også den konservative folketingsgruppe godkendt det forlig, som undervisningsminister Ulla Tørnæs i fredags indgik med SF, de radikale og Kristeligt Folkeparti om en friskolelov, der skal stramme tilsynet med de frie grundskoler.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Aftalen betyder, at det nye strammere tilsyn begrænses til dansk, engelsk og matematik. Regeringens oprindelige plan var at udvide tilsynet med, at undervisningen står mål med folkeskolens, til en række andre fag, men de konservative har altså nu accepteret den nye aftale.

Den nye friskolelov har først og fremmest til hensigt at stramme op på tilsynet over for muslimske friskoler for at sikre, at eleverne får en undervisnign, der svarer til folkeskolens og en undervisning, der forbereder eleverne til et liv i et demokratisk land.

Læs mere