Løn til næstformanden for de lærerstuderende

Lærerstuderendes Landskreds besluttede på sit netop overståede årsmøde, at også næstformanden fremover skal have løn og gå ind i det studiepolitiske arbejde på fuld tid. LL har haft lønnet formand siden efteråret 1999.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

LL har haft lønnet formand siden efteråret 1999:

"Det har betydet, at vi har fået en større politisk rolle og har brugt mange kræfter på at markere os udadtil. Nu har vi også fået stemmeret i Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse, og det betyder alt andet lige også et større arbejde", siger formanden for de lærerstuderende Trine Barfod. De ekstra kræfter skal sikre, at der også er tid til at varetage det organisatoriske arbejde. Næstformand Søren Ørgård gik af efter sin to-årige valgperiode, og ny næstformand er Camilla Wind, Silkeborg Seminarium, som altså nu kan tage orlov fra studiet og gå ind i det organisatoriske arbejde på fuld tid.

LL har for nylig genforhandlet sin økonomiske aftale med Danmarks Lærerforening, og det har givet det økonomiske råderum til at give næstformanden honorar. Desuden har det gjort det muligt at få råd til at opsige den nuværende LL-lejlighed i Vester Voldgade i København og snart flytte til Vandkunsten 3, skråt over for Lærerforeningen.

Årsmødet fandt sted på Blaagaard Seminarium i weekenden og var præget af voldsom debat:

"Vi havde en god debat om de organisatioriske forhold og om demokrati, som endte i kaos og procedure-problemer, efterhånden som klokken blev mange. Men jeg tror, det bliver godt - vi har fået vedtaget et godt arbejsprogram, hvor vi det næste halve år skal koncentrere os om læreruddannelsen fra 1997, som der er så meget kritik af, selvom der endnu ikke er nogen, der er færdiguddannede", fortæller Trine Barfod.

LL fik desuden valgt et redaktionsudvalg til sit blad og en webredaktør til hjemmesiden www.llnet.dk