Debat

Trafikproblemer i Odense

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 35 kritiserer lærere på Dalumskolen i Odense rammerne for en undersøgelse af farlige skoleveje. Den pågældende undersøgelse blev gennemført på initiativ af Odense Kommunes Park- og Vejafdeling med opbakning af Skoleafdelingen.

Der har gennem årene været gjort en stor indsats for at sikre børns skoleveje i Odense. I begyndelsen af 80erne blev der iværksat skolevejsundersøgelser på samtlige skoler. Disse undersøgelser har siden ligget til grund for skolevejsforbedringer dog ajourført på baggrund af henvendelser fra skolerne.

Resultatet af skolevejsforbedringerne har vist et mærkbart fald i antallet af ulykker på skolevejene. Det har derfor været vigtigt at sætte en ny undersøgelse i værk, og her har det været naturligt at lade det foregå via internettet. Det giver nye muligheder og skulle gerne give et bedre grundlag for at skabe skolevejsforbedringer og for at målrette konkrete kampagner som for eksempel kampagner for brug af cykelhjelm.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Forårets undersøgelse gav desværre som anført i læserbrevet problemer for nogle skoler. Der har været udtrykt utilfredshed med tidsfristen, vanskeligheder med at få adgang til skolens computere grundet prøveafvikling og vanskeligheder med at gennemføre undersøgelsen for 3.-klasserne.

Disse problemer har været drøftet mellem de to forvaltninger for at skabe et grundlag for, at Odense Kommune fortsat kan være i front med sikring af skolevejene.