En tidløs viking

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Den sidste viking' er titlen på en ny dansk spillefilm, lavet af Jesper Nielsen.

Høvdingesønnen Harald Ugge, vikingehøvdingen Agne og dværgen Gunga er nogle af personerne i filmen, der skildrer, hvordan den unge høvdingesøn Harald mister sin frihed og ser sin trygge verden gå under.

'Den sidste viking' foregår for 1000 år siden, men instruktøren understreger, at handlingen er tidløs. Det er en historie om frihed, undertrykkelse og om kærlighedens trange kår i en usikker og grusom verden. Filmen er ikke et forsøg på at give et realistisk billede af vikingetiden, istedet er der lagt vægt på spænding, underholdning og det eventyrlige. Og personerne ligner da heller ikke de rigtige vikinger fra historiebøgerne.

'Den sidste viking' har premiere i biograferne den 17. januar. Talen er dansk, svensk og norsk, og der er danske undertekster. Forhåndscensuren er sat til 12 år.

Powered by Labrador CMS