De ældre lærere bliver i skolen, hvis alle har det godt

Det hjælper ikke at lave en seniorpolitik for at få de ældre lærere til at blive i skolen. Det kan bedre betale sig at skabe en bedre arbejdsplads for alle uanset alder. Det er konklusionen efter et stort projekt i Horsens Kommune.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I begyndelsen troede de fleste, at efteruddannelse og skånejob ville få ældre medarbejdere til at blive, men "de ældre medarbejdere ønsker ikke skånejob", siger Per Bentsen , skoleleder på Torstedskolen, til Mandag Morgen.

Projektet har vist, at medarbejdere der bliver skånet ofte stopper, fordi det skaber mindreværd, når de kører i et lavere gear end kollegerne. Samtidig betragter mange ældre lærere ikke udsigten til lange efteruddannelseskurser som et tilbud, men som noget der skal overstås.

"De har lige så forskellige behov som alle andre medarbejdere. Hvis vi skal holde på dem, skal vi lytte til dem og afdække deres individuelle kompetencer, så vi kan udnytte dem optimalt i virksomheden. Folk vil gerne bruges til det sidste, så de kan gå ud af forhallen med rank ryg og sige: Jeg gjorde en forskel", fortæller skolelederen.