KL: Forliget sender flere til specialundervisning

Forliget om folkeskolen vil sende flere elever til specialundervisning, fordi de ikke lever op til de bindende mål. Dermed kommer forliget til at koste mange penge, vurderer Kls formand Ejgil W. Rasmussen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"KL har aftalt med regeringen, at vi skal skabe en mere rummelig folkeskole, hvor færre elever skal have specialundervisning. Nu vil det gå i den modsatte retning. Det bliver dyrt, ligesom det pædagogisk er en meget uheldig udvikling, at stadig flere elever skal udskilles fra den normale undervisning", mener han.

Han mener dog ikke at det er kommunerne der skal betale.

"Dette skoleforlig vil blive en særdeles kostbar affære. Derfor betragter jeg det som en selvfølge, at forligspartierne finder de nødvendige midler til at finansiere kommunernes merudgifter som følge af forliget", siger Ejgil W. Rasmussen.

Han mener, at forliget er et brud på den forståelse KL og regeringen indgik i juni måned.

"Her blev vi lovet øget fleksibilitet i folkeskolen til gengæld for økonomisk tilbageholdenhed i kommunerne. Kommunerne har med en uændret skat i 2003 overholdt vores del af aftalen; nu bryder regeringen desværre sin del af aftalen. Det er uacceptabelt"

"I stedet for øget fleksibilitet får vi bindende mål, som er udtryk for det stik modsatte, nemlig øget centralisme og statslig styring af folkeskolen. De bindende mål er et brud på en dansk tradition for en decentralt forankret folkeskole, hvor lokale politikere i samarbejde med lærere og forældre udformer den lokale folkeskole ud fra lokale forudsætninger. Andre vestlige lande bevæger sig i disse år væk fra en central styring af skolen over mod en mere decentral model. Åbenbart ønsker forligspartierne, at vi i Danmark skal bevæge os i stik modsat retning, og det undrer mig", siger han.

Powered by Labrador CMS