Nordens Margrete

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I byen Kalmar blev den unge Erik Af Pommern, Margrete I's adoptivsøn i år 1397 kronet som konge over Danmark, Norge og Sverige. Men i realiteten var det Margrete I, der forenede de tre nordiske lande i en politisk union og ledede den indtil sin død i 1412, skriver Nationalmuseet i en omtale af deres nye særudstilling 'Margrete I - Nordens Frue og Husbonde.'

Udstillingen handler om det berømte møde i Kalmar, men tegner også et billede af de store skandinaviske områder i perioden 1330-1450, med blandt andet uhyggelige krucifikser, værktøj og beklædning. Kirkens skatte, kunst og handel og dronning Margrete I og den svenske helgeninde Birgitta af Vadstena er andre emner.

'Margrete I - Nordens Frue og Husbonde' fortsætter indtil første april.

I forbindelse med udstillingen har Skoletjenesten og Nationalmuseets Undervisningscenter lavet et undervisningsprogram. Mere information kan hentes på telefon 3347 3838.