Nye chefer i Undervisningsministeriet

Undervisningsminister Ulla Tørnæs har fundet ministeriets to nye styrelseschefer. Departementsråd i Statsministeriet Uffe Toudal Pedersen bliver ny chef for Uddannelsesstyrelsen, og afdelingschef Lars Mortensen chef for Institutionsstyrelsen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Regeringens ansættelsesudvalg har i dag tiltrådt indstillingen om ansættelsen af de to nye styrelseschefer. Den nuværende chef for Uddannelsesstyrelsen, den læreruddannede Ivan Sørensen bad i april selv om at blive flyttet til en post længere nede i systemet, hvor han kunne få lov at arbejde mere med indholdet i skolen. Han efterfølges den 1. september af Uffe Toudal Pedersen, der er kandidat i statskundskab. Han er født i 1954 og har en baggrund fra Landbrugsministeriet og EU-kommissionen. Siden 1994 har han været ansat i Statsministeriet, hvor han er chef for det område, der beskæftiger sig med indenrigspolitik, økonomi og nordatlantiske forhold.

Styrelseschef for Institutionsstyrelsen, der står for hele den økonomiske styring af uddannelsessystemet, Berrit Hansen, går af på pension på fredag den 14. juni. Hun afløses af nuværende afdelingschef i Undervisningsministeriets departement Lars Mortensen. Han er født i 1951, og også han er statskundskabsuddannet. Efter en tre-årig ansættelse hos KFUM-spejderne, kom han til undervisningsministeriet i 1980. I 1985-87 var han projektsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, hvorefter han vendte tilbage til Undervisningsministeriet. Han blev udnævnt til afdelingschef i 1998.