Pensionsbyrde slår benene væk under skolebudgetter

Uddannelsesudvalget i København beder nu om, at at hele kommunens budget kan være med til at bære de øgede udgifter, når flere og flere lærere overenskomstansættes, så kommunen skal bære udgifterne til deres pension.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Århus Kommune har man allerede besluttet, at pensionsbelastningen tages over kommunens samlede budget, så skolernes budgetter ikke belastes af, at tjenestemandsansatte lærere skiftes ud med overenskomstansatte, skriver netnyhedstjenesten dknyt.

De voksende pensionsudgifter betyder i København, at Uddannelses- og ungdomsudvalget skal finde dobbelt så store besparelser som de øvrige udvalg

"Udvalgets budget belastes af det pensionsbidrag, som kommunen betaler for de nye lærere på overenskomst. Men burde tage hensyn til, at dette i fremtiden letter kommunens pensionsbyrde i forhold til tjenestemændene", siger uddannelsesborgmester Per Bregengaard og vurderer, at et flertal i udvalget vil protestere imod, at udvalgets budget skal bære udgifterne til pensionsopsparing for de overenskomstansatte lærere.