Danske børn trives ikke længere i skolen

Det kan godt være, at danske børn ikke scorer højt i internationale læseundersøgelser - til gengæld er de glade for at gå i skole. Sådan var det engang, men skoleelevernes trivsel er faldet støt siden 1984, viser undersøgelser.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I 1984 sagde 61 pct. af de 11-årige piger og 60 pct. af drengene, at de godt kunne lide at gå i skole - i 1998 var det kun 36 pct. af pigerne og 34 pct. af drengene, der var glade for at gå i skole, viser undersøgelser fra Institut for Folkesundhed, der har set på børns trivsel siden 1984.

47 pct. af de 15-årige drenge sagde i 1984, at de var glade for at gå i skole, i dag kun 15 pct., skriver Berlingske Tidende. "Folkeskolen pålægges stadig flere opgaver, men får stadig mindre opbakning. Skolen er virkelig trængt - også økonomisk. Det er en realitet, at enhver skole piver over, at der ikke er 500 kr. til en skovtur eller nye bøger", siger manden bagt undersøgelser, sociolog Bjørn Holstein, til avisen.

Der er stor forskel fra skole til skole, men ikke noget mønster, der viser for eksempel en forskel mellem by- og landskoler.

"Det, der betyder noget for skoletrivslen, er, hvor stor fortrolighed eleverne oplever at have med lærerne. Om lærerne tager dem alvorligt, og om eleverne får lov til at være med til at bestemme", siger Bjørn Holstein.

Powered by Labrador CMS