Kirsten Kastorp

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vor mangeårige kollega Kirsten Kastorp døde fredag den 16. maj efter lang tids svær sygdom.

Kirsten kom til Undløse Skole ved Tølløse i 1968 og var derefter ubrudt på skolen i 35 år bortset fra et kursusår på Danmarks Højskole for Legemsøvelser.

I alle disse år var Kirsten klasselærer fortrinsvis for elever på de mindste og mellemste årgange. Her var hendes venlige, tålmodige og pligtopfyldende væsen meget værdsat, og hendes indflydelse har været stærkt medvirkende til, at »hendes klasser« var rare at være i både for voksne og for børn.

Skolens færdselsundervisning og skolepatrulje var i 35 år Kirstens område, og vi kan takke hendes indsats for, at vi har haft en konstant velfungerende skolepatrulje, uanset hvilke uforudsete problemer den er blevet stillet over for. Dette er med til at skabe tryghed omkring skolen.

Kirsten var overordentlig vellidt af alle på skolen. Flere generationer af elever af hvilke nogle er forældre til nuværende elever har påskønnet hendes faglige og menneskelige egenskaber, som var et gennemgående træk hos Kirsten, hvad enten der var tale om arbejdssituationer eller privatsfæren. Naturligvis har det medført, at hun for mange af kollegaerne ikke blot var en god arbejdskammerat, men også en god ven, med hvem man kunne dele glæder og sorger.

Vores egen sorg over tabet af Kirsten er også rettet mod hendes mand og to store drenge, som hun heldigvis nåede at se komme godt på vej mod deres egne mål. Kirstens død efterlader os alle et godt menneske fattigere.

Kollegaerne ved Undløse Skole