Børn starter ikke tidligere i skole

Danske forældre er ikke begyndt at sende deres børn tidligere i skole. 83 procent af pigerne og 76 procent af drengene starter i 1. klasse som syv-årige.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Antallet af børn, der får dispensation fra folkeskoleloven til at starte i 1. klasse som otte-årige er steget markant i perioden 1993-2000, viste en statistik tidligere i år. Men senere har det været fremme, at den tendens skulle være vendt, så børnene nu igen kommer tidligere i skole. Men det kan de seneste tal ikke bekræfte, oplyser Undervisningsministeriet.

Statistikken for de to seneste skoleår viser, at skolestarten udskydes for en femtedel af drengene, som altså starter i 1. klasse det år, de fylder otte år svarende til børnehaveklasse som syv-årige. Kun to-tre procent af drengene starter i 1. klasse allerede som seks-årige. For pigernes vedkommende er det fire-fem procent, der starter tidligt, mens 11-12 procent får dispensation til sen skolestart.