Anmeldelse

I skovenes verden

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det rige dyreliv, der findes under buske og blade, er altid spændende for børn i alle aldre at studere nærmere. I denne bog stilles der skarpt både på de hjemlige skove og på de fjerntliggende regnskove, som er så essentielle for vores liv på Jorden. Denne bog er også noget helt særligt, idet den er den første bog, der er trykt på miljøvenligt FSC-papir. Det er måske også medvirkende til den relativt høje pris, som godt kan virke afskrækkende på skolerne rundt om i landet.

Hvert afsnit fylder et opslag. Det giver plads til mange afsnit, uden at afsnittene bliver for omfattende. Der veksles mellem beskrivelser først om regnskoven, så om den danske skov. Det giver læseren god mulighed for at studere både forskelle og ligheder. Til sidst i bogen det obligatoriske, moralske afsnit om, at vi jo alle skal passe rigtig godt på naturen. Det fylder ikke mindre end tre opslag og kunne efter min mening godt have været væsentligt reduceret til fordel for nogle af de andre afsnit. Rundt om i bogen findes små faktabokse og masser af rigtig gode fotos og illustrationer, så siderne rent tekstmæssigt ikke bliver for uoverskuelige at komme igennem. Rigtig godt. Bagest en fotoliste, så man kan se, hvem der har taget de forskellige billeder. Jeg savner dog en liste med henvisninger til øvrig litteratur om emnet, herunder også henvisninger til internettet.

Lærerens håndbog indeholder talrige aktivitetsark, der kan arbejdes ud fra. Disse aktiviteter hænger rigtig godt sammen med indholdet i grundbogen og skal laves i sammenhæng hermed. Nogle af aktiviteterne er lette at kaste sig over, hvorimod andre er ganske krævende, så der er lidt for enhver.

Alt i alt nogle rigtig gode bøger, der med fordel kan bruges i undervisningssammenhænge på mellemtrinet.